Franka Loos: “Dit is het juiste moment om deze stap te maken”

Franka Loos: “Dit is het juiste moment om deze stap te maken”

0 3151
Franka Loos - George Clooney
Franka Loos - George Clooney Roelofsen Dressuur Competitie 2019 © DigiShots

Franka Loos stopt per 1 september met haar werkzaamheden bij van Olst Horses. De amazone gaat zich volledig richten op haar eigen trainingspaarden. “Het is een hele grote stap en ik heb er goed over nagedacht,” vertelt Loos.

“Maar ik ben nu 24 en nu kan het nog. Ik denk dat dit het juiste moment is om deze stap te maken.”
De amazone was 2,5 jaar werkzaam bij Van Olst in Den Hout. “Het begon met halve dagen en dat klikte van beide kanten. Ik kreeg een aantal hele leuke paarden onder het zadel en toen werden het al gauw heel dagen.

Niks te klagen

Loos had bij van Olst een aantal jonge paarden, zoals de hengsten Giovanni, Inverrness, George Clooney en Jayson, maar ook paarden op het hoogste niveau onder haar hoede. “Zo’n groen paard, daar zit je al vanaf het begin op en die komen heel erg naar je toe. Dat vind ik het leukste. Ik heb bij Van Olst niks te klagen, ik krijg alle kansen en mag goede paarden rijden. Ik heb heel veel geleerd en daar ben ik Gertjan en Anne heel erg dankbaar voor. Deze beslissing neem ik dan ook met pijn in mijn hart.”

Verder doortrainen

De amazone hoopt met haar eigen trainingsstal een aantal paarden wat langer te mogen rijden. “In overleg met de eigenaren natuurlijk. Ik ben heel gek op die beesten en soms valt de verkoop me best zwaar. Ik hoop op wat meer zeggenschap, zodat ik dat beter in de hand kan houden. Natuurlijk moet er ook geld verdiend worden, maar soms wil je een paard wat verder doortrainen.”

Loos heeft inmiddels een aantal paarden in training. Ze is op zoek naar een professionele accommodatie  zodat ze dat aantal uit kan breiden. “Ik houd het graag kleinschalig, zodat ik alles zelf kan doen en nog meer een-op-een contact heb met de paarden.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties