Franckx weg bij IPS België

Franckx weg bij IPS België

0 54
Bon Bravour)
Bon Bravour onder Tom Franckx (foto: Remco Veurink)

De Belgische ruiter Tom Franckx en sponsor IPS België scheiden hun wegen. Franckx heeft zijn paarden inmiddels ondergebracht in de stallen van Stefan van Ingelgem in Puurs. Franckx behaalde vooral successen met de KWPN hengst Bon Bravour (v. Painted Black), waarmee hij tot een vijfde plaats kwam tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden (2011). In 2012 werd deze combinatie reservekampioen van de PAVO cup en in 2012 wonnen zij de finale van de KWPN hengstencompetitie. In 2012 raakte de hengst geblesseerd en stond vervolgens twee jaar stil.

In februari 2014 kwam Bon Bravour op stal bij Anky van Grunsven, Ook de merrie Dolcherie, met wie Franckx tot een vijfde plaats kwam op het WK van 2013 en het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden wist te winnen, staat op stal bij Van Grunsven. Westenwind kwam onder het zadel bij Kirsten Brouwer.

‘Na gezamelijk overleg met IPS hebben we na een reeks omstandigheden besloten ieder onze eigen weg te gaan,’ aldus Franckx. Ik sta nu op stal bij Stefan van Ingelgem, met wie ik al eerder jarenlang heb samengewerkt.’ Franckx heeft nog wel de beschikking over Charmingmood (v. Winningmood) en Zoser (v. De Niro). Momenteel staat Tom noodgedwongen aan de kant. 23 april jongstleden kwam hij tijdens het rijden ten val en brak hierbij zijn kuitbeen. De ruiter hoopt over enkele weken weer in het zadel te zitten.

Hoefslag/Eurodressage

Vergelijkbare artikelen

Reacties