Franciska Vroegindeweij: “Elkaars paarden uitbrengen werkt heel goed”

Franciska Vroegindeweij: “Elkaars paarden uitbrengen werkt heel goed”

Nathalie Vink op Issada (l) en Franciska Vroegindeweij op Cupido B (r)

Franciska Vroegindeweij brengt twee paarden uit in de sport. Met Cupido B (v. Painted Black) is ze M startgerechtigd en met Issada (v. Dreamboy) rijdt ze L2. Het grappige is dat ze deze paarden rijdt voor haar eigenaresse Nathalie Vink en dat de paarden door nog twee andere gereden en uitgebracht worden.

“Ja, je zou denken gaat dat wel? De afstemming van jou en je paard is natuurlijk best uniek. Maar wij krijgen allemaal van dezelfde instructeurs les. Dus dat gaat best heel goed. Het leukste is dat we echt samen lol hebben met de paarden. We hebben zo’n leuke groep. Daarbij is het voor ons individueel qua tijd en geld niet haalbaar om een paard alleen voor onszelf te hebben.”

Steeds meer een combinatie

“Cupido is best heel heet, zeker met wedstrijden. Daarom is het concept van thuis je proefje rijden van Hoefslag@Home heel ideaal voor hem. Issada is vrij rustig, al kan ze ook best eens wat ondeugend zijn. Ze heeft eerst twee veulens gehad en sinds september rijd ik beide paarden. Issada is een knuffelkont, maar wel een echte merrie. Ik merk dat ik met beide paarden steeds meer een combinatie vorm.”

Drie instructeurs

“Niet alleen delen we de paarden, we hebben ook afwisselend les van drie instructeurs. Angela van der Waall houdt mij heel scherp en is heel erg van de basis en het goed voorbereiden van je oefeningen. Chrissy Frens is naast onze instructeur, ook jurylid, en weet dus heel goed hoe het er uit moet zien. maar zij helpt ons ook met hoe je dingen op kunt lossen in een proef. De instructeur die erg et op het rechtgerichte en ontspannen gaan van het paard is Frank Penning. Hij geeft ook les op stal Bernoski en we rijden veel vierkante voltes bij hem.”

Kans

“Ik ben heel blij met de kans die ik van Nathalie heb gekregen en dat ik zo ook wedstrijden kan rijden. Naast het trainen rijden we ook regelmatig in het bos en dat is heel fijn om de zinnen te verzetten naast mijn universitaire studie Master directe belastingen.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Vergelijkbare artikelen

Reacties