Fossbury blinkt uit tijdens Subli selectie in Ermelo

Fossbury blinkt uit tijdens Subli selectie in Ermelo

0 130

In ring 2 bij het NK Dressuur was er zaterdag een selectiewedstrijd van het KNHS Subli Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Fossbury (v.Ampère) van Carlijn Vaessen was met 81 punten het best scorende paard van de dag. “Een uitschieter met drie hele goede gangen en voorgesteld zoals het moet”, aldus jurylid Jacques van der Harst.

Samen met Sven Rothenberger jureerde Van der Harst de vijf- en zesjarigen.”Bij de vijfjarigen hadden we echt een uitschieter in Fossbury. Carlijn stelde hem voor zoals het moet, mooi in balans, ontspannen, goed in de aanleuning. Daarbij beschikt Fossbury over drie hele goede gangen. De score van 81 procent zegt ook wel dat het een goede is.”
Lisanne der Nederlanden reed Fossbury’s halfzus Farzana (ook van Ampère) naar de tweede plaats met 76,8 procent. “Ook een heel getalenteerd paard met drie goede gangen. Maar de merrie was nog wat minder bevestigd en wat minder in de aanleuning dan Fossbury”, aldus Van Harst.
Bij de zesjarigen won Aniek de Laat met Endyrave (v.Lord Leatherdale). “De punten lagen dicht bij elkaar, maar we misten een uitschieter. Endyrava draaft goed, maar mocht in de stap en galop wat meer door het lijf lopen. Zeker bij zesjarigen willen paarden meer in balans hebben lopen dan op vier- en vijfjarige leeftijd. Dat misten we vandaag een beetje.”

De vierjarigen kenden een uitgesproken kopnummer in Gigolo K (v.Chippendale) voorgesteld door Femke de Laat. Monique Peutz jureerde samen met Sven Rothenberger. “Een groot paard met veel techniek in beweging en een heel goed voorbeengebruik”, vond Peutz van Gigolo K.

Uitslag selectiewedstrijd KNHS Subli Kampioenschap jonge dressuurpaarden, Ermelo
Vierjarigen
1. Gigolo K (v.Chippendale), Femke de Laat, 80
2. Go Legend (v.Totilas), Lisanne der Nederlanden, 75
3. Galina (v.Bordeaux), Judith Ribbels, 73,60

Vijfjarigen
1. Fossbury (v.Ampère), Carlijn Vaessen, 81
2. Farzana (v.Ampère), Lisanne der Nederlanden, 76,80

Zesjarigen
1. Aniek de Laat, Endyrava (v.Lord Leatherdale), 73,60

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties