Floris BS naar nipte zege in Gelderse hengstencompetitie

Floris BS naar nipte zege in Gelderse hengstencompetitie

0 125
vos paard hoofd knotjes

Afgelopen zaterdag kwamen Floris BS (Negro x Elegant) en Edmundo (Upperville x Modern) aan de start in de tweede wedstrijd van de hengstencompetitie Gelders paard in Zevenaar. Floris BS werd voorgesteld onder het zadel in een vrije dressuurproef klasse M door Sophie ter Brugge. Edmundo werd onder het zadel gepresenteerd door Danielle v.d. Ploeg in de klasse L. De proeven werden beoordeeld volgens het Pavo Cup-protocol.

In de proef van Floris BS was de galopreprise een sterk onderdeel. De galop werd met veel balans getoond en de aanleg tot schakelen kwam goed naar voren. Edmundo liet aan aansprekende verrichting zien met een opvallend actieve en losgelaten stap en veel beentechniek in de basisgangen. De totaalscores lagen dicht bij elkaar. Floris BS behaalde 80 punten, goed voor de eerste plaats en Edmundo werd beloond met 79 punten en de tweede plaats.

De finale van de hengstencompetitie Gelders paard is tijdens de Hengstenkeuring in ‘s-Hertogenbosch die van 3 t/m 6 februari 2016 plaatsvindt.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties