Flic Flac en Fürst William imponeren in Münster Handorf

Flic Flac en Fürst William imponeren in Münster Handorf

0 127

Met een rijproef onder de man eindigde gisteren de eerste Duitse sporttest voor jonge hengsten in Münster Handorf. De springhengsten bleken kwalitatief beter dan de dressuurhengsten. Bij de zeven vierjarigen en vier vijfjarigen lag het gemiddelde puntenaantal op 7.5. De beste vierjarige bleek Flic Flac, een zoon van Flipper d’Elle die een score van 8.73 punten verdiende. Magic Max (v. Mylord Carthago) werd met 7.97 punten uitgeroepen tot kampioen bij de vijfjarigen.

Dertien vierjarige dressuurhengsten werden eveneens aangemeld. Één hengst moest van de jurycommissie zijn proef voortijdig beëindigen. Drie paarden kwamen niet boven het gemiddelde van 7.5 punten uit. Regerend nationaal kampioen Fürst William (v. Fürst William) bleek met 9.11 punten de afgetekende winnaar. Achter hem mocht Bon Coeur opstellen, een zoon van Bentton Dream die naar een eveneens uitstekende score van 9 punten liep.

Bij de vijfjarigen kwam de voormalig Oldenburger kampioen Santo Dottore (v. Sir Donnerhall) met 8.37 punten als beste uit de test.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties