Fleau de Baian door naar derde bezichtiging KWPN HK

Fleau de Baian door naar derde bezichtiging KWPN HK

fleau de baian
Adelinde Cornelissen - Fleau de Baian Dressage at Blom 2017 © DigiShots

Fleau de Baian (v. Jazz), het paard van Adelinde Cornelissen, is direct door naar de derde bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring. Dat meldt de amazone op Facebook.

✨Fleau de Baian direct door naar de 3e bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring! Op naar Den Bosch✨✅Parzivals full…

Geplaatst door Adelinde Cornelissen op dinsdag 5 december 2017

Oldenburger Verband

Fleau de Baian, een volle broer van Parzival, werd eerder al goedgekeurd bij het AES. In februari van dit jaar werd hij ook goedgekeurd bij het Oldenburger Verband.

‘Paarden uit deze stam geven nooit op!’

Cornelissen vertelde een jaar geleden aan Hoefslag al wat het bijzondere is aan de paarden uit de stam van de Ulft x Roemer-merrie Fidora.

‘Ze hebben allemaal ongelooflijk veel looplust en zijn super ijverig. Veelal zijn ze wel vlug, maar nooit op de verkeerde manier. Die vlugheid heb je nodig. Wat karakter betreft vind ik het stuk voor stuk geweldig fijne paarden om mee te werken. Ze geven echt nooit op! Over Parzival is ooit negatief geschreven vanwege zijn kijkerigheid, maar ik vind juist dat hij een top karakter heeft, een super werkwillige instelling, werklust, looplust, in combinatie met een goede bouw en een krachtig en vlug achterbeen is wat deze stam tot toppers maakt voor mij.’

Fidora-stam

Naast Parzival en Fleau de Baian heeft Adeline uit deze stam ook de KWPN-hengsten Governor STR (v. Totilas) en Goodman RWP (v. Jazz) in training. Jaren geleden had ze ook de talentvolle hengst Brentano (v. United) onder het zadel, en de paarden Elysée (v. United) en Zillertal (v. Scancic). Al deze paarden stammen van dochters van Fidora.

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

Foto: DigiShots

Reacties