Fleau de Baian aangewezen voor verkort KWPN-verrichtingsonderzoek

Fleau de Baian aangewezen voor verkort KWPN-verrichtingsonderzoek

0 711
Adelinde Cornelissen - Fleau de Baian
Adelinde Cornelissen - Fleau de Baian KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

Vanochtend werd de attestkeuring op het KWPN-centrum georganiseerd. Hoefslag meldde eerder al dat springhengst Kitt SB aangewezen werd voor het verrichtingsonderzoek. De dressuurcommissie kreeg vier hengsten te beoordelen: Fleau de Baian werd aangewezen voor het verkort verrichtingsonderzoek.

Succesvol in Lichte Tour

Fleau de Baian werd eerder al aangewezen voor de derde bezichtiging, maar de hengst van Adelinde Cornelissen en Gerard Korbeld was in Den Bosch niet aanwezig, omdat hij een dik been had. Fleau de Baian wordt al met succes in de sport uitgebracht en loopt Lichte Tour. Vandaar is enkel een beoordeling van het stalgedrag gedurende vijf dagen in Ermelo voldoende.

✅Fleau de Baian accepted for the KWPN five day character test✅

A post shared by Adelinde Cornelissen (@a_cornelissen) on

Nog drie hengsten aangewezen

Verder werd ook een All At Once-zoon uit de elite en Lichte Tour-merrie Darabel aangewezen. De hengst is gefokt en staat nog geregistreerd op naam van Stal 104 BV in Wijdewormer. Ook Bordeaux-zoon uit Verro Fleur (een ster preferente prestatiemerrie van Ferro x Wisconsin x Zaire), gefokt door J. van Laar in Rhenen en geregistreerd op naam van Joop van Uytert, mag naar het verrichtingsonderzoek. .De vierde dressuurhengst die de dressuurcommissie aanwees is een zoon van Governor uit de elitemerrie Bione, een dochter van Negro x Mataro x Balzflug gefokt door A.J.M. Bergmans-Wagemans uit Oisterwijk en geregistreerd op naam van Gerard Korbeld uit Nijverdal.

Een hengst voor herkeuring

Eén hengst werd aangeboden voor herkeuring. De herkeuringscommissie bestaat voor de dressuurpaarden uit Ad Aarts (voorzitter), Marijke Kool en Augusta Lantsheer. Deze hengst met cat.nr. 556 werd in Den Bosch in de tweede bezichtiging afgewezen. De herkeuringscommissie zag genoeg mogelijkheden om de hengst onder het zadel te testen. Het betreft een zoon van Governor uit Gucci Boa T, een elitemerrie van Bretton Woods x Florencio x Goodtimes gefokt door S. Duinstra uit Eastermar en geregistreerd op naam van Ad Valk. Uit dezelfde moederlijn komt ook de KWPN-hengst Grand Galaxy Win.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties