Pavo Cup: Zes 6-jarige finalisten, met Great Lady als koploper *foto’s*

Pavo Cup: Zes 6-jarige finalisten, met Great Lady als koploper *foto’s*

0 991
Jeanine Nieuwenhuis - Great Lady TC KWPN Kampioenschappen 2017 © DigiShots

De KWPN Kampioenschappen begonnen vanmorgen om 8.30 uur met de halve finale van de Pavo Cup voor meer dan tachtig vierjarigen en ruim dertig zesjarigen. Adriaan Hamoen en Karin Retera beoordeelden de beste zesjarige dressuurpaarden van Nederland, waarvan we de zes hoogst geplaatsten terugzien in de finale.

De WK-merrie Great Lady TC (Bretton Woods x Osmium) ging als eerste van start en liet meteen de hoogste score noteren. Met 85,4 punten blijft het door Jeanine Nieuwenhuis voorgestelde fokproduct van Tim Coomans voor op Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II), die onder Joyce Heuitink naar 84,6 punten liep.

De derde combinatie die een finaleplek  bemachtigde, is Apache-zoon Grand Charmeur (mv. Coctail) met Jonna Schelstraete, met 83,8 punten, nipt gevolgd door de hengst Crosby (Chippendale x Flemmingh) met Charlotte Fry.

Daarna volgen nog Thalia Rockx met Golden Dancer de la Fazenda (Bretton Woods x Florestan I) en Ghandi (Bojengel x Tuschinski) met Kirsten Brouwer, die daarmee de enige KWPN-goedgekeurde hengst is in de finale.

De foto’s van de finalisten zijn gemaakt door Leanjo de Koster van DigiShots.

Joyce Heuitink – Gaudi Vita
Jonna Schelstraete – Grand Charmeur
Charlotte Fry – Crosby
Thalia Rockx – Golden Dancer de la Fazenda
Kirsten Brouwer – Ghandi

Uitslag halve finale Pavo Cup.

Foto’s: DigiShots

Reacties