FEI-ranking: Verschuivingen door terugval Totilas

FEI-ranking: Verschuivingen door terugval Totilas

0 310

Op de nieuwe FEI-ranglijst Dressuur vallen de in Nederland gefokte paarden weer eens op. In de top tien vinden we maar liefst zes KWPN’ers, waaronder de volledige top drie. Natuurlijk voert Valegro (v. Negro) met Charlotte Dujardin de lijst aan. Best of the rest is Glock’s Undercover N.O.P.  (v. Ferro) met Edward Gal, gevolgd door Jerich Parzival N.O.P. (v. Jazz) van Adelinde Cornelissen. In de top tien staan ook nog de Gribaldi-zonen Siro N.O.P. met Daniëlle Heijkoop op zeven en Unee BB met Jessica von Bredow-Werndl op acht. Verdades (v. Florett As) van Laura Graves sluit de top tien af.

Dat iedereen een plaats opschuift komt door het wegvallen van Totilas met Matthias Alexander Rath, die al bijna een jaar niet op wedstrijd is geweest. De zwarte zoon van Gribaldi stond vorige maand nog op een derde plaats, maar keldert nu in de ranking naar de 28e plaats.

Ook Arlando N.O.P. (v. Paddox, op 15) met Diederik van Silfhout en Glock’s Flirt (v. Florestan, op 16) vinden zo de weg omhoog. Nieuw in de top twintig zijn Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN (v. Jazz, op 17), Carl Hester met Nip Tuck (v. Don Ruto, op 19) en Edward Gal met Glock’s Voice (v. De Niro). Patrick van der Meer met Uzzo (v. Lancet) gaat van 39 naar 37.

FEI-ranking Dressuur (1 juni 2014 t/m 31 mei 2015)

Foto: Remco Veurink

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties