FEI Wereldranglijst: Megasprong voor Arlando en Four Seasons

FEI Wereldranglijst: Megasprong voor Arlando en Four Seasons

0 1349

Op de nieuwe wereldranglijst dressuur staat uiteraard Isabell Werth met Weihegold OLD nog altijd fier bovenaan. Net als op het Europees Kampioenschap zien we dat Sönke Rothenberger met Cosmo haar nu op de hielen zit. De jonge Duitse combinatie komt van 5.

Het EK heeft voor nog grotere verschuivingen gezorgd. Er zijn duo’s wiens sprong op de ranking meer opzien baart. Zoals Diederik van Silfhout met Four Seasons. Hij stond op 215. Nu vinden we hem terug op 54.

Arlando van 276 naar 31!

En dan zijn vroegere toppaard, Arlando (foto). De Paddox-zoon is nog maar een luttel aantal maanden onder het zadel van Anna Zibrandtsen. De jonge Deense baarde opzien in Aken en Gothenburg. De combinatie stond op 276, nu zien we hen op 31.

Twee Zweedse duo’s vallen ook op: Therese Nilshagen met Dante Weltino OLD en Patrik Kittel met Delauney. Zij stijgen dankzij hun prestaties op het EK van 27 naar 12 en van 56 naar 19.

Flirt nog altijd in top 10

De top tien is ook verder wat opgeschud. De stijging van Rothenberger met Cosmo gaat ten koste van Laura Graves met Verdades (stond 2, nu naar 3) en Carl Hester met Nip Tuck (stond 3, nu naar 5). Isabell Werth is met haar andere paarden, Emilio en Don Johnson, blijven staan op 4 en 6. Daarna zien we Catherine Dufour met Cassidy op 7.

Hans Peter Minderhoud is met Glock’s Flirt nog altijd de hoogst geplaatste Nederlandse combinatie. Hoewel we hem vanaf april niet meer aan de start zagen vanwege een blessure, stijgt hij van 10 naar 8. Inessa Merkulova met Mister X staat op 9. Spencer Wilton met Super Nova II maakt de top 10 compleet. Hij stond op 13.

Kleine Nederlandse stijgers

Hoe staat het met de overige Nederlandse combinaties? Edward Gal met Glock’s Voice zakt een plaatsje, van 12 naar 13; Madeleine Witte-Vrees met Cennin vinden we terug op 18 (was 21). Patrick van der Meer is eveneens enkele plaatsen gestegen, van 44 naar 40. Jeannette Haazen met Dabanos D’04 stijgt van 64 naar 61, gevolgd door Adelinde Cornelissen met Aqiedo, die van 65 naar 62 gaat. Katja Gevers stijgt met Thriller van 69 naar 66.

Volledige FEI Wereldranglijst Dressuur (01/09/2016 tot 31/08/2017).

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 31)

 

Reacties