FEI Sports Forum: ‘Onderzoek naar prestaties FEI officials’

FEI Sports Forum: ‘Onderzoek naar prestaties FEI officials’

0 130
jury
foto: Remco Veurink

Tijdens de eerste dag van het tweedaagse FEI Sports Forum in Lausanne (Zwitserland) stond vandaag een onderzoek naar de verrichtingen en prestaties van juryleden en overige officials op het programma. Er werd gepleit voor een analyse van leeftijdsgrenzen, salaris, maatstaven en prestaties van FEI officials. Ook moet er een groep van topjuryleden worden aangesteld die bij de Olympische disciplines springen, dressuur en eventing genoeg betaald krijgen om hun werkzaamheden als volledig beroep te kunnen uitoefenen.

In Europa zijn juryleden nog altijd ‘onderbetaald’. Zo verdient een jurylid van de Amerikaanse National Reining Horse Association (NRHA) gemiddeld 440 euro per dag, terwijl een Europees jurylid op een salaris van 120 euro per dag kan rekenen.

Daarnaast moet de leeftijdsgrens voor juryleden verleden tijd worden. Momenteel is deze vastgesteld op 70 jaar. Middels een twee- of driejarig evaluatiegesprek voor dressuurjuryleden kan deze eis ondervangen worden. Ook kijkt men naar de mogelijkheid om ervaren (professionele) ruiters door een verkorte opleiding tot jurylid te promoten en moet er een mentorprogramma komen voor onervaren officials. Wegens een tekort aan officials traint de Finse hippische federatie momenteel ervaren grooms als officials. Deze doelgroep zou met name waardevol zijn wegens hun relevante kennis en begrip van zowel ruiterbehoeftes als het FEI reglement.

Bron: Hoefslag/Dressage-news

Foto: Remco Veurink

Masterclass-HS-3

Reacties