FEI-ranking: Shooting Star Jeannette Haazen

FEI-ranking: Shooting Star Jeannette Haazen

0 1038
Jeanette Haazen met Dabanos

Op de nieuwe FEI-ranking blijft de gehele top 20 nagenoeg ongewijzigd. Opvallende stijger is Jeannette Haazen met D’Abanos, die van 128 naar 75 gaat.

Duitsland laat haar suprematie zien, met acht combinaties in de top 20. Isabell Werth met Weihegold OLD, Kristina Bröring-Sprehe met Desperados OLD en Dorothee Schneider met Showtime FRH vormen de top drie. Werth staat met drie paarden bij die beste 20; met Emilio 107 laat ze nummer 7 noteren; met Don Johnson FRH staat ze 13e.

Hans Peter Minderhoud beste Nederlander op 12

Hoogste Nederlander op de wereldrantlijst is Hans Peter Minderhoud, met zijn twaalfde plek met Glock’s Flirt. Daarnaast steeg hij van 29 naar 27 met Glock’s Johnson TN N.O.P. Diederik van Silfhout is met Arlando N.O.P. nog op 14 te vinden, maar door de verkoop van de hengst naar Denemarken zal hij langzamerhand zakken.

Edward Gal steeg van 17 naar 15 met Glock’s Voice. Madeleine Witte is de vierde Nederlandse combinatie. Met Cennin staat ze nu op 21 (was 25). Ook Patrick van der Meer met Zippo en Katja Gevers met Thriller klimmen. Van der Meer van 68 naar 51
Gevers van 71 naar 59. Daniëlle Heijkoop is ook weer in de top 100 te vinden. Ze steeg van 124 naar 90 met Badari.

Snelle stijgers

Jeannette Haazen maakte niet de grootste sprong op de ranking. Die eer is voorbehouden aan de Oostenrijkse Belinda Weinbauer met Söhnlein Brilliant MJ, die door haar hoge klasseringen in Stadl Paura vorige maand van 216 naar 66 ging. Bijna hetzelfde staaltje werd vertoond door Susan Pape (GBR). Zij stond met Harmony’s Don Noblesse op 217; na goede prestaties in Wellington en Hagen belandt ze nu op 69.

Volledige FEI-ranking (t/m april 2017)

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties