FEI pony Matcho D Van Prinsenhof’s naar Pem Verbeek

FEI pony Matcho D Van Prinsenhof’s naar Pem Verbeek

0 2505

De FEI pony Matcho D Van Prinsenhof’s (v. Kulberg’s Lancelot) van de Belgische Tahnee Meyssen is aangekomen bij zijn nieuwe amazone, de Nederlandse Pem Verbeek. De mooie achtjarige zwarte ruin wist kort geleden het hart te stelen van Pem, die al een tijdje op zoek was naar een goede leerpony.

‘Na een lange zoektocht was er met Matcho meteen een super goede klik en was het snel duidelijk dat hij het ging worden’ aldus een enthousiaste Pem. ‘Het paste gewoon allemaal goed bij elkaar’. De in Waalre woonachtige dertien jaar jonge amazone begon ooit, zoals zovelen op een shetlander. Ze kreeg jaren later de kans om ook te trainen op de stoere goedgekeurde dekhengst Sulaatik’s Versaille van de familie De Haan, die bij Janneke van Riet op stal Boshoven stond. ‘Janneke en ook Sanne van Grotel trainden ons en hielpen mij om steeds beter te gaan rijden tot niveau Z1.’ In februari dit jaar kreeg Pem echter haar eigen pony Captain Moonlight Tg, die ze op dit moment ook Z1 uitbrengt. Tot nu toe was het een veelbewogen jaar waarin ze onder andere nog de Brabantse kampioenschappen, het NK en Rabo talentenplan mocht rijden, iets wat haar super trots maakt.

Op  de vraag of Matcho ter vervanging komt van Captain Moonlight  antwoordt Pem vrolijk ‘Ik heb gewoon nog energie over en daarom is Matcho er nog bijgekomen. Ik wil nog meer leren en ervaring opdoen want qua wedstrijden op hoger niveau heb ik nog niet zoveel ervaring. Matcho beheerst alles al zo goed, hij kan mij dus veel leren’. Uiteraard wil ze zo snel mogelijk Z1 starten maar ze moeten elkaar nog een beetje beter leren kennen en zien hoe het gaat. Het contact met Janneke van Riet blijft wel bestaan maar met Captain kreeg ze al les van amazone Michelle van Lanen en ook voor wat betreft Matcho wordt Michelle haar hoofdtrainster.

De jonge amazone die op dit moment in de eerste klas Havo VWO zit van het Sint Joriscollege Topsport Talentschool Loot in Eindhoven, wil zo ver mogelijk komen in de sport. Andere hobby’s daar heeft ze geen tijd voor en haar vriendenkring is voornamelijk in het paardenwereldje, dit ook mede door deze school (ze zit in een klas met allemaal topsporters). ‘Matcho staat nu samen met Captain en het paard van mijn moeder bij ons thuis. Ik wil alles eruit halen wat erin zit’ aldus een gemotiveerde Pem Verbeek.

Tahnee Meyssen werd na 5 prachtige jaren met Matcho dit jaar Belgisch kampioen en wenst Pem heel veel succes toe.

Bron: Hoefslag

Foto: Pem Verbeek

Reacties