FEI: ‘Nieuwe Grand Prix Special op muziek bepaalt teammedailles’

FEI: ‘Nieuwe Grand Prix Special op muziek bepaalt teammedailles’

0 684

Er komt een grondige herziening van de manier waarop de teammedailles verdeeld worden op de Olympische Spelen en World Equestrian Games (WEG). Een nieuw samen te stellen Grand Prix Special op muziek bepaalt de medailleverdeling; de Grand Prix wordt de kwalificatiewedstrijd voor de Nations Cup. Een team bestaat uit drie combinaties, waarvan de scores allemaal meetellen. Een vierde combinatie mag wel tot en met de laatste minuut voordat de wedstrijd aanvangt een ander duo vervangen. Tot nu startten er altijd vier combinaties, waarvan het slechtste resultaat niet meetelde voor het teamtotaal.

Alle combinaties rijden dezelfde Special, maar mogen zelf hun muziek uitkiezen, zonder dat die meetelt in de score. Het voorstel om zelfgekozen muziek te laten horen tijdens de GPS is gedaan om het onderdeel aantrekkelijker te maken voor al dan niet in paardensport geïnteresseerd publiek.

De Kür op muziek bepaalt de individuele medailles, net als het geval was op de afgelopen Spelen en WEG.

Volgende maand, tijdens de Algemene Vergadering van de FEI in Tokio van 19 t/m 22 november, worden de voorstellen al dan niet goedgekeurd; het IOC zal de laatste knoop doorhakken.

Tokio is ook de stad waar de volgende Olympische Spelen (2020) plaatsvinden. Voor de WEG 2018 is nog geen locatie aangewezen; het wordt Tryon (North Carolina, VS) of Samorin (Slowakije).

Dressage-News/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties