Festina PS en Destacado beste driejarigen Warendorf

Festina PS en Destacado beste driejarigen Warendorf

0 53

De driejarige Festina PS was al vanaf het begin van het kampioenschap de grote favoriet voor de titel bij de merries en ruinen. Met Anja Engelbart in de zadel ontving de merrie onder andere een 9,5 voor de draf. Bij de driejarige hengsten ging de winst naar Pascal Kandziora en Destacado.

Engelbart had sowieso een goede dag in Warendorf: ze eindigde in dezelfde rubriek namelijk ook op de derde plaats, ditmaal met Farosa PS. Fürstenball-dochter Festina PS ging met veel geslotenheid door de baan en werd door een van de testruiters gewaardeerd met een 10. Ze kwam daarmee uit op een eindtotaal van 63 punten. De tweede plaats was met 62,50 punten voor een nakomeling van Benicio. Deze Brasilia wordt gereden door Anja Duetsch en had in de kwalificatie nog wat last van spanning, maar kwam in de finale helemaal tot haar recht. Ze toonde een goed achterbeengebruik en ontving voor alle basisgangen een 9. De nummer drie in het kampioenschap, Farosa PS, stamt af van Fürst Romancier. De merrie liep dankzij haar souplesse en ijver een totaalscore van 60 punten bij elkaar.

Tienen voor Destacado

Beste driejarige hengst was Destacado. De Desperados-zoon toon onder Pascal Kandziora veel ijver en ging als een elastiekje door de baan. Hij ontving van beide testruiters een 10 voor rijdbaarheid, waarna de overwinning hem met een eindtotaal van 64 punten niet meer kon ontgaan.

Op de tweede plaats eindigde Millennium-nakomeling Marc Cain. Hij werd voorgesteld door Herman Gerdes en viel niet alleen op door zijn mooie model, maar ook door zijn makkelijke manier van draven. 62,50 punten waren het resultaat. Het brons werd opgeeist door Anna Sophie Fiebelkorn en Zodiac. De jonge Zack ontving een 8,5 voor alledrie de basisgangen en kwam uit op een eindscore van 61 punten.

Uitslag vierjarige merries en ruinen.

Uitslag vierjarige hengsten.

Bron: St.-Georg/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties