Fallatijn wint ook finale KNHS Subli Kampioenschap vijfjarigen

Fallatijn wint ook finale KNHS Subli Kampioenschap vijfjarigen

0 738
Th
Theo Hanzon met Fallantijn, één van de talentvolle paarden van Theo die eerder dit jaar werd verkocht.

Tijdens het KNHS Subli Kampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden hebben Theo Hanzon en Fallatijn vanochtend de eerste tik uitgedeeld, waarna een tweede tik en de winst van de finale volgde. De expressieve zoon van Vivaldi wist vanavond een winnende score neer te zetten van 83,00%.

De tweede plaats werd bezet door Jennifer Sekreve met de bloedmooie UB40-nakomeling Forty met 80,40%. De derde plaats was voor Fossbury (v. Ampere) die met de nog enigszins verbaasde amazone Carlijn Vaessen 79,80% scoorde.

In tegenstelling tot vanmorgen zette de aanwezige hengst Fallatijn vanavond geen foutloze proef neer. Theo Hanzon is tevreden over zijn hengst die in de proef regelmatig van zich liet horen. ‘Zowel vanmorgen als zonet ging het gewoon heel fijn. We hebben eraan gewerkt om hem iets ontspannener en beter over de rug te krijgen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Dat in de proef dan een foutje zit is dan niet zo erg, die beoordelen ze op het algemene beeld en dat was juist wel vergelijkbaar met vanochtend. Die zeven voor de stap was wel even jammer, maar hij zag iemand achter de wand lopen en raakte daardoor wat gespannen, dat kan gebeuren.’

Ook Jennifer Sekreve spreekt tevreden na haar proef met Forty. ‘Bij een jong paard is het altijd afwachten hoe ze twee van zulke proeven op een dag lopen, maar Forty was echt super scherp de tweede proef. In slangenvolte na het binnenkomen voelde ik al dat hij zijn staart introk en stond hij gelijk op standje scherp. Doordat hij zo scherp was had ik wel wat slordigheidjes in de proef die me punten kosten, maar het gevoel was goed en het is gewoon een geweldig paard. Ik kan er wel om lachen!’

De enigszins verbaasde Carlijn Vaessen was in spanning over haar plaatsing tot het laatste moment. ‘Hij ging heel erg fijn, maar een derde plaats had ik niet verwacht tussen al die namen. We stonden er in de voorrondes goed voor, maar dan heb je nog niet tegen iedereen gereden. Ik heb net iets meer op het randje gereden met meer expressie dan vanmorgen. Mijn uitgestrekte draf ging erg fijn, maar in de galop had ik een foutje. Toch heb ik fijn kunnen rijden en is deze uitslag erg gaaf. Ik rijd met Fossbury nu in de M2 en ik wil kijken of ik hem vanaf januari bij de Junioren kan starten en anders het jaar daarna bij de Young Riders.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Sjoert.com

Reacties