Excellent Edwiena straalt tijdens NRPS Nationale keuring

Excellent Edwiena straalt tijdens NRPS Nationale keuring

0 165
keuring thuiskeuring

Een schitterende Nationale keuring op een nieuwe locatie was voor het NRPS de waardige afsluiting van het keuringsseizoen. De belangrijkste kampioenen van deze finale zijn de keurmerrie Excellent Edwiena (Jazz x Sandreo x Wellington) bij de paarden, Joyce BEVS (Orlando x Depardieu AT x Waldemar) bij de D-pony’s en Vivian (Viva la Bam x FS Harry Potter x Casper) bij de E-pony’s.

De rijpaardrubrieken waren rijkgevuld met een mengeling van NRPS-gefokte merries en gevarieerde inbreng van andere stamboeken. De kampioenen Excellent Edwiena JVR, gefokt door Christie Jolink en eigendom van de fokster en haar partner Stefan van Rekum uit Halle, is een prachtige en excellent bewegende zesjarige merrie die zich al onder het zadel en in de fokkerij heeft bewezen. Ze kreeg vandaag het keurpredicaat toegekend en liet zich keer op keer voorbeeldig zien. Daar kon de jeugdige Hamira (Bodubai x Ramiro x Nimmerdor) van Anna-Sjouk Okkema uit Vrouwenparochie als beste driejarige nu nog niet tegenop. Maar dit is wel een merrie van vergelijkbaar kaliber, die alleen nog wat tijd nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Helemaal als springpaard gefokt, maar met zeer goede bewegingen en veel allure. Concurrentie in de kampioenskeuring kwam er ook van de vierjarige Rolinka’s Nieuwmoed ster (Travolta’s Nieuwmoed x Nobility x Bredero) van AndrĂ© Jurrius uit Vorden, een kapitale merrie die uitmuntend kan bewegen, maar in het type wat moest toegeven op de kampioene en de driejarige. De overige rubriekswinnaars waren Goldaine ster (Magic Memphis x Edison x Wolfgang) van de comb. J.H. & T.H. Wassenaar-Sijbrandij uit Deinum en Wiranda van de Flintstones Stables (Welt Hit II x Respect x Branco ox) van de comb. J. & A. Rozema uit Kootstertille.

Rijpaardveulens

Bij de rijpaardveulens gebeurde hetzelfde als vorig jaar: de rubriek voor Register A veulens was groot en opvallend goed; de veulenboekveulens vertegenwoordigden veel kwaliteit maar waren sterk in de minderheid. Kampioen werd het chique en best bewegende hengstveulen Firestone (Fideniro x Respect x Mufaq ox) van mw. A.A. Baas uit Maasdijk, en het goed ontwikkelde merrieveulen Savin Hill Sijgje (Spielberg x Welt Invest DDH x Furore) van mw. J. Schipper uit Groningen. Opvallend waren de drie nakomelingen van Zeppe Blue, die in hun respectievelijke rubrieken twee eerste en een tweede plaats innamen. Bij de Reg. A was Krishmona SB de winnaar, een afstammeling van Love for You x Samber x Beethoven van de comb. M. Smegen & R. Brinks uit Schoonebeek. Goede tweede was daar Kayin Ayliena JVR (v. Glamourdale), dochter van de rijpaardkampioene Excellent Edwiena.

Bron: NRPS

Foto: Remco Veurink

Reacties