Emmy de Jeu: toptalent Revolution x toptalent Giulilanta *video’s*

Emmy de Jeu: toptalent Revolution x toptalent Giulilanta *video’s*

0 1172

Emmy de Jeu, bekende dressuurpaardenfokker en in 2014 Fokker van het Jaar bij het KWPN, meldt op haar Facebook dat haar talentje Giulianta (Jazz x Flemmingh) via ET volgend jaar moeder wordt van de minstens zo beloftevolle Revolution.

Revolution

De driejarige Westfaler hengst Revolution (Rocky Lee x Rouletto), die dit jaar werd goedgekeurd voor het Hannoveraner Verband en dus voor het DWB, slaagde vandaag voor de Deense 35-dagen test met maar liefst 977,5 punten. Hij ontving zeven keer een tien en vijf keer een 9,5. De jonge hengst lijkt de 1,2 miljoen euro die Helgstrand Dressage vorig jaar voor hem neertelde waard te zijn.

Kampioensmerrie

De Jeu was afgelopen weekend bij Helgstrand Dressage in het Deense Vodskov en was daar onder de indruk van de ontwikkeling die haar knappe vosmerrie heeft meegemaakt. Nadat ze als merrieveulen al indruk maakte en werd uitgeroepen tot reservekampioene bij de dressuurveulens, kreeg Giulilanta in 2014 kampioenslint van de provincie Friesland omgehangen en was ze een van de blikvangers op de NMK. Ze werd met 85/85 in het stamboek opgenomen, met 90 punten voor de draf. Dit jaar werden van de merrie veulens van Sezuan en Glamourdale geboren. Het hengstveulen Lorence de Jeu van Glamourdale bracht 11.000 euro op op de prinsjesdag veiling. Helgstrand Dressage is inmiddels voor de helft eigenaar van Giulilanta.

Giulilanta:

Revolution:

Facebook Emmy de Jeu/Hoefslag

Foto: Helgstrand Dressage

Reacties