Emmelie Scholtens en Apache in Olympisch kader

Emmelie Scholtens en Apache in Olympisch kader

0 750

Dressuuramazone Emmelie Scholtens en Apache zijn direct na hun internationale Grand Prix debuut opgenomen in het Olympisch kader. Tijdens Outdoor Gelderland op Papendal wonnen ze vandaag de viersterren Grand Prix met een score van 71,60 procent.

Met de tienjarige goedgekeurde hengst Apache (UB 40 x Krack C) schitterde Emmelie Scholtens (Gorinchem) al in menige nationale Grand Prix, die ze ook vaak in winst wisten om te zetten.
Dat ze direct hun eerste internationale wedstrijd op het hoogste niveau winnen, mag gerust uniek genoemd worden. Scholtens is gekend als een jonge paardenspecialist en behaalde al menige medaille op het WK voor jonge dressuurpaarden. Op Grand Prix niveau en zeker internationaal is ze nog minder ervaren. Met de hengst van Ad Valk reed ze alleen in 2013 een internationale wedstrijd, toen nog in de lichte tour. In 2012 veroverden Emmelie Scholtens en Apache in Hoofddorp de Nederlandse titel in de Lichte tour.

De winst bij Outdoor Gelderland en de opname in het Olympisch kader is een mooie opsteker op weg naar het NK dressuur dat van 17 tot en met 19 juli in Ermelo wordt verreden.

Bron: KNHS

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties