El Diablo wint bij vierjarigen

El Diablo wint bij vierjarigen

0 27

Marie-José Timmermans reed El Diablo (v.Zenon) naar de hoogste score in de finale van het KNHS/Subli kampioenschap voor vierjarige dressuurpaarden en eisten daarmee de titel op. In een spannende en kwalitatieve finale ging het zilver naar Chantal Nijpjes met Enjoy N (v.Valdez).

“Heel blij mee”, is de reactie van Marie José. “Ik had met El Diablo de selectiewedstrijd in Kootwijk gewonnen, maar ging vandaag niet van start met de gedachte om te winnen.” De sympathieke El Diablo kreeg van de juryleden Marion van Wissen, Johan Hamminga en Mariette Sanders van Gansewinkel 9’s voor zijn stap en draf en een 8 voor de galop. “Een paard met veel souplesse en hele mooie techniek, die zich heel goed laat rijden. Mooi stil en in de aanleiding en een heel fijn beeld.

De als tweede geplaatste Envoy N (v.Valdez) van Chantal Nijpjes kreeg met een 9,5 voor zijn draf het hoogste cijfer van de finale voor vierjarigen. “Een paard met heel veel mogelijkheden, dat heel mooi was in de aanleuning en al heel ervaren aandoet. Hij kan zeer goed schakelen en een mooi dressuurmodel”, was het commentaar van de jury.

“Envoy N is van ons zelf”, vertelt een gelukkige Chantal na afloop. “We kochten hem anderhalf jaar geleden. We reden zijn moeder al, die we nu ook gekocht hebben, en de eigenaar vroeg of we hem eens wilden bekijken. Hij had gelijk de WOW-factor voro ons. Vandaag was zijn eerste grote wedstrijd. Hij vond het toch spannend en dat kostte punten in de stap. Die is normaal veel beter, maar jammer. In de galop en draf was hij echt bij me, maar de stap ging mis.”

Brons ging naar Ebony (v.Painted Black). De dit najaar bij het KWPN goedgekeurde hengst liet een gelijkmatige verrichting zijn met een goede ruimte en souplesse. Vai Bruntink stelde de zwarte voor.

Klik hier voor uitslagen.

KNHS

Reacties