‘EK nominatie blessuregevoelige Totilas was een vergissing’

‘EK nominatie blessuregevoelige Totilas was een vergissing’

0 2207

Zelfs na zijn wedstrijdpensioen zorgt Totilas nog voor gespreksstof. Volgens de president van de Duitse hippische bond en het Duits hippisch Olympiade comité (DOKR) moet er nog eens goed gekeken naar het afvaardigen van blessuregevoelige paarden naar (grote) kampioenschappen.

Matthias Rath en Totilas werden door de Duitse bondscoach Monica Theodorescu en het DOKR geselecteerd voor deelname aan de Europese kampioenschappen in Aken. Tijdens de veterinaire keuring hadden sommige officials en omstanders al hun twijfels over de gezondheid van de hengst, die de afgelopen jaar zeer blessuregevoelig bleek. Toch kreeg de Gribaldi-zoon groen licht voor de wedstrijd. In de Grand Prix liep Totilas echter duidelijk niet rad, waarna hij werd teruggetrokken uit de verdere competitie. Na uitgebreid onderzoek werd een botontsteking in het achterbeen gediagnosticeerd, wat een einde van zijn veelbesproken wedstrijdcarrière betekende.

‘We wisten natuurlijk dat Totilas blessuregevoelig is. Daarom hadden we zijn gezondheidstoestand extra in het achterhoofd moeten houden voor we besloten hen te nomineren voor het EK. Achteraf gezien is dit een vergissing geweest,’ aldus DOKR voorzitter Dr. Dennis Peiler. Het DOKR wil nogmaals benadrukken dat alle potentiële kampioenschapspaarden op voorhand de fitheid moeten bewijzen. Dit geldt dan ook voor alle disciplines.

Bron: Hoefslag/Reiterrevue

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties