EK Junioren: Gouden Daphne: ‘Ik durf het nog niet uit te spreken’

EK Junioren: Gouden Daphne: ‘Ik durf het nog niet uit te spreken’

0 1060
daphne van peperstraten greenpoint's cupido
Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido (v.Johnson).

Nog geen jaar een combinatie en dan in je eerste jaar bij de Junioren een geweldige opmars maken naar individueel Europees goud. Het overkomt Daphne van Peperstraten die met de stoere Johnson-zoon Greenpoint’s Cupido met veel overtuiging de kür op muziek wist te winnen op het Europees kampioenschap in Roosendaal.

“Ik durf het nog niet uit te spreken”, lacht de sympathieke amazone die gedurende het kampioenschap elke dag een beetje beter werd. Van de derde plaats in de landenproef, naar de zilveren medaille in de individuele proef en dan in de kür weer een schepje er bovenop. “Het voelt echt geweldig.”

Ontlading

“Greenpoint’s Cupido liep ook geweldig. Na afloop van mijn proef was iedereen superenthousiast en vond dat ik goed had gereden. Met de score waren we heel erg blij. Maar daarna moest Lia Welschof nog, zij had gisteren goud gewonnen. Naar mijn idee kon zij mijn score wel overtreffen. Nadat bleek dat zij onder mij stond, kreeg ik de zenuwen. Ik realiseerde me dat ik wel eens goud zou kunnen halen. Op stal volgden we de rest van de uitslagen op de voet en toen eenmaal bekend was dat ik Europees kampioen was, volgde er een ontlading.”

Vakantie

Het is het eerste Junioren-jaar en eigenlijk heeft Van Peperstraten, die alweer haar derde EK reed, het hoogst haalbare al bereikt. Wat zijn de plannen voor volgend jaar? “We hebben het er nog niet over gehad. Dit jaar lag de focus op de Junioren en hebben we richting het EK getraind. Greenpoint’s Cupido krijgt eerst lekker vakantie, we gaan zelf op vakantie en daarna kijken we verder.”

Champagne

Hoe gaat Daphne het vieren? “We hebben al champagne open getrokken hier op Den Goubergh en we zullen houden zeker nog een feestje houden vandaag. Ik vind het nog steeds onwerkelijk. Ik ben onwijs trots en zo onwijs blij. Dit EK had echt niet beter kunnen aflopen.”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties