EK Junioren: Daphne van Peperstraten: ‘Een droom die uitkomt’

EK Junioren: Daphne van Peperstraten: ‘Een droom die uitkomt’

0 732
Een individuele zilveren medaille voor Daphne van Peperstraten en Greenpoint's Cupido (v.Johnson)

Drie van de vijf juryleden plaatsten haar op de eerste plek, maar haar Duitse concurrente Lia Welschof bemachtigde net wat meer punten op het EK voor Junioren dat momenteel in Roosendaal plaatsvindt. Daphne van Peperstraten kan niet anders dan superblij zijn met haar zilveren medaille. “Het is een droom van mij om een individuele medaille te halen op het EK. Het is echt supergaaf dat het gelukt is.”

Nadat gisteren haar grootste concurrenten al hadden gereden, moest Van Peperstraten nog de hele dag wachten voordat zij haar individuele proef kon rijden. De zenuwen bleven desondanks uit. “Ik heb dit jaar al een paar keer eerder gehad dat ik laat moest rijden. Ik heb daar geen last van. Natuurlijk was het spannend, maar ik wilde het goede gevoel vasthouden en doen wat ik altijd doe.”

Compliment van Coby

Haar stoere Johnson-zoon Cupido, de ruin die haar in korte tijd al veel succes bezorgde, was in de landenproef wat gespannen in de wedstrijdbaan. “In de individuele proef kon hij de spanning beter handelen. Ik heb vanmorgen nog een keer de baan verkend en hij was alweer zekerder. Ik kon er meer aan rijden. Cupido liet merken dat hij veel power heeft en daardoor zag het er spectaculair uit, dat heeft ons naar zilver gebracht. Toen ik de ring uitkwam, zei Coby (van Baalen, red.) dat ik niet beter had kunnen rijden.”

Kippenvel van kür

In het afsluitende onderdeel rijdt Van Peperstraten op muziek die ondersteund wordt door uitspraken van voormalig president Obama. “Ik vind het onwijs leuk om kür op muziek te rijden, we gaan weer ons uiterste best doen. Ik krijg zelf kippenvel van mijn kür. Joost Peters heeft hem gemaakt en ik vertelde hem dat ik graag iets met een speech wilde doen. Bij de eerste keer dat ik de kür hoorde, had ik kippenvel. Niet vanwege de politieke lading, maar om wat er gezegd wordt. Ik heb heel veel zin in morgen. We gaan ons uiterste best doen en misschien wel een schepje er bovenop.”

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties