EK: Dana van Lierop is Europees kampioene!

EK: Dana van Lierop is Europees kampioene!

0 1124

Na de prachtige prestatie van gisteren, waarbij het Nederlandse team individueel zilver op naam schreef in de EK landenwedstrijd voor Young Riders, was Dana van Lierop vandaag opnieuw goed voor de hoogste dagscore. Met haar expressieve tienjarige Oldenburger merrie Walkuere (v. Romanov) eiste Van Lierop met 77.47% het goud op in de individuele proef. De jury kon een hele rits aan achten kwijt, waaronder voor de draftour, verzamelde stap en galoppirouettes. Voor de changementen werd diverse keren een negen uitgedeeld. Het was niet de eerste Europese titel voor Van Lierop. In 2012 was er met Tiësto al goud bij de junioren en in 2011 Kürgoud bij de pony’s.

De Duitse Bianca Nowag bezorgde haar team gisteren weliswaar het teamgoud; vandaag moest ze haar meerdere erkennen in Van Lierop. Nowag en de Fidermark-nakomeling Fair Play RB waren met 75.55% goed voor het zilver. Denise Nekeman en Boston STH leken tot de laatste combinatie met 74.71% het brons in beslag te gaan nemen, maar de Zweedse Marina Mattsson gooide met een score van 75.28% roet in het eten. Daarmee moest Nekeman genoegen nemen met een vierde plaats. Claire Louise Averkorn en Condio B (v. Contendro I) legden beslag op de vijfde plaats (74.05%).

Jeanine Nieuwenhuis en Hexagon’s Baldacci (v. Havidoff) plaatsten zich met 71.42% en een achtste plaats eveneens voor de afsluitende Kür van morgen, net als Jeanine Nekeman en Vlingh (v. Flemmingh), met 71.21% goed voor de tiende plek. Dit betekent dat het volledige Nederlandse team in de top tien is geëindigd. Een topprestatie!

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Focussed

Reacties