EK Young Riders: Tweede goud Anne Meulendijks

EK Young Riders: Tweede goud Anne Meulendijks

0 52

Een sublieme proef van Anne Meulendijks met President’s MDH Avanti (United x Farrington) op het EK Young Riders in Arezzo leverde opnieuw de hoogste podiumplek op. Een topprestatie van Meulendijks, die met haar 21 jaar haar laatste EK bij de jeugd beleeft. Met haar krachtige 9-jarige ruin zette de leerlinge van Tommie Visser als een na laatste starter een topscore neer in de Kür op muziek: 80,275%. Daarmee bleef ze haar naaste concurrente Lisa-Maria Klössinger voor. Deze Duitse amazone reed als laatste combinatie met het mes tussen de tanden, maar de 78,825% was niet genoeg. Net als in de individuele proef moest Klössinger met FBW Daktari (v. Donautanz) genoegen nemen met de zilveren positie. De derde plek was voor de Belgische Jorinde Verwimp. De leerlinge van Anky van Grunsven stuurde KWPN’er Tiano (Lester x Hemmingway) ondanks haar gebroken teen naar 75,425%.

Jeanine Nieuwenhuis eindigde wederom als tweede Nederlandse en werd vierde met Hexagon’s Baldacci (Havidoff x Rubiquil). Hun score bedroeg 75,150%, waarmee ze nipt het podium misten. Stephanie Kooijman en Winston (v. OO Seven) sloten hun Young Riders-tournooi af met 73,775% en een zevende plaats.

Nederland sluit dit EK af met twee zilveren teammedailles, twee gouden individuele medailles (Anne Meulendijks bij de Young Riders) en twee bronzen individuele medailles (Jeanine Nekeman en Rosalie Bos bij de Junioren).

Uitslag EK Dressuur Young Riders Kür.

Bron: Hoefslag

(Foto: DigiShots)

(Foto: DigiShots)

Reacties