EK Children: goud voor Nederlands team in landenwedstrijd

EK Children: goud voor Nederlands team in landenwedstrijd

0 2620
Sanne Buijs en Happy Feet
Sanne Buijs en Happy Feet (foto: DigiShots)

Op het EK Children heeft het Nederlandse dressuurteam de gouden medaille veroverd in de landenwedstrijd. Het Nederlandse team (onder leiding van bondscoach Monique Peutz) eindigde met drie combinaties in de top vijf. Rusland haalde de zilveren medaille binnen en Frankrijk veroverde het brons.

Buijs op een, van Bedaf op drie

Sanne Buijs eindigde met Happy Feet (v. Tuschinski) op de eerste plaats met een mooie score van 73,800%. Drie van de vijf juryleden beloonden haar dressuurproef met een eerste plaats. De Russische Olga Arzhaeve slaagde er met Ronaldinyo (v. Royal Hit) net niet in om Buijs van de eerste plaats te houden. Zij scoorde 73,733% en had zo een groot aandeel in de Russische zilveren medaille. Chiel van Bedaf eindigde derde in de rangschikking met Bond’s Painting (v. OO Seven), met een score van 71,800%. Hij bleef daarmee twee procent boven de score van de Française Mathilde Juglaret met Scarletto (v. Sandro Hit).

Uiteenlopende beoordelingen voor van Nek en van der Pols

Voor Lara van Nek en Sanne van der Pols werd het een nek-aan-nekrace. Uiteindelijk scoorde van Nek met Fariska (v. Vivaldi) 69,700%. Van der Pols en Excellentie (v. Don Schufro) scoorden 69,767%.  De juryleden bedachten de twee amazones echter met heel verschillende beoordelingen. Van Nek werd door een jurylid op plaats drie gezet en door een ander op plaats twaalf. Bij van der Pols was het verschil nog groter, zij kreeg onder meer een vierde en een twintigste plaats toegewezen.

Van Bedaf met paard van vader, van Nek met paard van moeder

Chiel van Bedaf rijdt Bond’s Painting sinds een paar maanden, maar eigenlijk is dat het paard van zijn vader. In maart zei Hans van Bedaf nog dat hij niet dacht dat Chiel er met zijn paard vandoor zou gaan, maar het lijkt nu toch de andere richting uit te gaan. Ook Lara van Nek rijdt het paard van haar moeder, Willeke Bos.

Bekijk de volledige uitslag hier.

Bron: Hoefslag, overname zonder schriftelijke toestemming én bronvermelding niet toegestaan

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 41)

 

Reacties