Eindelijk een zusje voor Uzzo *foto*

Eindelijk een zusje voor Uzzo *foto*

Uzzo
Patrick van der Meer en Uzzo, Aken 2015 (foto: DigiShots)

Fokker Ron Schonewille uit Pijnacker hoopt al jaren op een merrieveulen uit zijn Orlandaise. Hij fokte uit de 21-jarige merrie alleen maar geweldige sportpaarden, met als vlaggendrager Uzzo, EK-goud winnaar met Patrick van der Meer en nu succesvol met Charlotte Kruiniger. Een week geleden was het raak!

Uzzo (v. Lancet) was het eerste veulen uit de Indoctro-merrie. Daarna volgde de merrie Vaillante (v. Krunch de Breve), die eerst onder Anouk de Ruijter en later met een Portugese ruiter op twee- en driesterren niveau liep. De twee volgende ruinen van Aachen, All In en Bowie, lopen in de sport in de Verenigde Staten.

All In won twee jaar geleden onder de toen nog maar zestienjarige Katherine Strauss de driesterren Grote Prijs van Rockwood. Vorig jaar zette All In even voet op Europese bodem, goed voor een overwinning in Dinard en een derde plek in de Grote Prijs van Zuidwolde. Bowie is een beroemdheid in de Verenigde Staten in de hunterrubrieken.

Ice: opvolger van Uzzo?

Omdat Uzzo inmiddels wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden was geworden onder Van der Meer, dekte Schonewille Orlandaise drie jaar op rij terug met Lancet, in de hoop op een merrie om de fokkerij van zijn gouden fokmerrie mee voort te zetten. De veulens werden echter allemaal hengstjes en lopen nu Z1 of Z2 dressuur.

Enzo (2009) eindigde in de tweede bezichtiging bij het KWPN. In 2010 en 2011 schonk Orlandaise het leven aan twee veulens van Uphill, waarna Negro als partner voor de prestatiemerrie werd gekozen. Deze Ice staat inmiddels bij Patrick van der Meer, die er helemaal gek van is.

Mademoiselle

Op 5 maart werd eindelijk van VDL Arezzo het prachtige vosmerrietje Mademoiselle d’Orlandaise geboren. Ron Schonewille heeft nu naast een dressuurlijntje -via dochter Hope d’Orlandaise (v. Negro)- een merrie waarmee hij zijn springpaardenfokkerij kan voortzetten.

Facebook Ron Schonewille/Hoefslag

Reacties