Eigenaar Sunrise overleden

Eigenaar Sunrise overleden

0 87

Piet Smarius, eigenaar van Sunrise, het voormalig toppaard van Imke Schellekens-Bartels, is afgelopen vrijdag op tachtig-jarige leeftijd overleden. Imke schrijft het volgende op haar website:

”14 jaar geleden bracht Piet Smarius Sunrise bij ons op stal en was vanaf dat moment veelvuldig met zijn echtgenote mevrouw Thea Smarius op de Academy te vinden om te genieten van de training van zijn merrie. Ook miste hij geen wedstrijd en was hij, samen met zijn vrouw, getuige van het behalen van de mooie resultaten en medailles die Sunrise en ik in onze carrière mochten behalen. Zo droeg Sunrise bij aan meerdere zilveren en gouden team- en individuele medailles tijdens wereldbekerfinales, EK’s, WK’s en Olympische Spelen. Ook de goedgekeurde hengst Don Presidente, die bij ons op de Academy in training staat en onder Stephanie Kooiman Lichte Tour zal gaan starten, is in eigendom van de familie Smarius.

Mijnheer Smarius was een bijzonder mens. Hij heeft enorm veel betekend voor mijn persoonlijke carrière als ook voor de dressuursport in zijn geheel. Ik wil namens de hele familie onze grote dank uitspreken voor zijn onvoorwaardelijke vertrouwen en geloof, voor zijn vaak wijze woorden en gevatte humor. We zullen hem nooit vergeten.’

Academy Bartels/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties