Eerste winnaars Hippiade paarden

Eerste winnaars Hippiade paarden

0 44

Onder haast tropsiche omstandigheden rijden de deelnemers aan de Hippiade paarden vandaag in zomertenue de eerste onderdelen. In de klasse Z2 staan vandaag twee proeven op het programma. Hans van Bedaf en Arthur van Rooij hebben de eerste proef gewonnen. In de klasse Z-springen mogen de beste 25 morgen terugkomen voor de finalewedstrijd. Vasco Campana was in de eerste wedstrijd vanochtend de snelste.

Chantal Leusink was vanmiddag de snelste foutloze in de klasse ZZ. Wanneer ze de vorm vasthoudt is ze morgen een van 25 kanshebbers op de Hippiade-titel. Ook voor deze klasse staan morgen twee omlopen van parcoursbouwer Jack Meuleman met eventueel een barrage op het programma. Omdat iedereen met een schone lei begint morgen is de winnaar van de barrage of de beste na twee omlopen kampioen.

In de eerste proef van de Z1 dressuur liggen de toppers nog dicht bij elkaar. Later vandaag komen de combinaties nog een keer in actie om zich voor morgen te kwalificeren. In ring 4 zetten de juryleden Mercedes Verweij met de bekende – en eerder door Lotje Schoots uitgebrachte – merrie Zarah (v.Oscar) op kop. Het verschil met Chantal Nijpjes en Checavara N (v.Rubiquil) is slechts 0,2 procent. In ring 5 i shet winnende percentage van 68,14 voor Diana Boer met Hotfever (v.Hotline). Op 0,3 procent staat Femke Beljon nu tweede met Charmante (v.Jazz).

KNHS, bewerkt door Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties