Edward Gal naar tweede plek wereldranglijst

Edward Gal naar tweede plek wereldranglijst

0 686

Voor de 21ste maand op rij gaan Charlotte Dujardin en Valegro aan kop in de FEI wereldranglijst dressuur. Daarmee verbreken┬ázij het record van Edward Gal en Totilas, die voorheen 20 maanden lijstaanvoerders waren. De Nederlander stijgt met zijn Glock’s Undercover wel een plaats, wat betekent dat zij bezit nemen van de tweede plek. Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW, ook al 20 maanden standvastig op de tweede plaats, vormen al enige tijd geen combinatie meer en zakken daarom van twee naar 24. Dit betekent dat Matthias Alexander Rath en Totilas van vier naar drie stijgen. Ook Adelinde Cornelissen en Parzival klimmen een plek omhoog naar de vierde plaats. Kristina Sprehe en Desperados FRH scoorden recent goed tijdens Horses & Dreams in Hagen, waardoor zij de vijfde plek bezetten.

Danielle Heijkoop en Siro N.O.P waren de grote afwezigen tijdens de wereldbekerfinale in Las Vegas. We vinden hen terug op de achtste plaats. Diederik van Silfhout en Arlando N.O.P eisen deze maand de zestiende plaats op, voor Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt op 18, terwijl Minderhoud met Glock’s Johnson TN ook nog eens de 23ste plaats bezet. Edward Gal en Glock’s Voice volgen op de 28ste plaats.

De Duitse Anabel Balkenhol is met Dablino goed voor de snelste stijger van deze maand. Dankzij goede scores in Hagen schieten zij door van 161 naar 30.

Klik hier voor de actuele wereldranglijst.

In de nieuwste Hoefslag vind je een interview met Edward Gal, partner Hans Peter Minderhoud en trainer Nicole Werner.

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties