Edward Gal reageert op geruchten over mogelijke aankoop Totilas

Edward Gal reageert op geruchten over mogelijke aankoop Totilas

Edward Gal heeft in een Duits interview gereageerd op de geruchten dat sponsor Glock zijn ex-toppaard Totilas mogelijk terug zou willen kopen. De ruiter uit Harskamp geeft aan nog niets te weten, maar wel te blijven hopen dat hij het paard ooit weer terug onder het zadel krijgt: “Het zou mooi zijn. Het enige wat we kunnen doen is hoop houden en dan zullen we wel zien. Meer kan ik er ook niet over zeggen omdat ik verder ook niets weet. De toekomst zal het uitwijzen.”

Edward is blij met de samenwerking met de familie Glock: “Dit geeft zowel mij als Hans Peter Minderhoud de mogelijkheid om ons de aankomende tien jaar volledig op de sport te concentreren. We zullen af en toe naar Oostenrijk afreizen om leerlingen op het trainingscentrum te helpen, dus op die manier ontstaat er een wisselwerking die voor beide partijen goed is. Op dit moment bespreken we nog welke combinaties we gaan trainen en hoe we dit gaan aanpakken, omdat we natuurlijk wel heen en weer moeten pendelen tussen Nederland en Oostenrijk. Gelukkig zijn we met drie personen, dus we kunnen het wel mooi afwisselen.”

Op het eerste mislukte optreden van Matthias Alexander Rath en Totilas tijdens de hengstenkeuring wil Gal niet reageren: “Ik heb het niet gezien en ik denk ook niet dat het aan mij is om daar commentaar op te geven. Het is niet meer mijn paard, maar natuurlijk wil ik wel dat hij zich fijn voelt en gelukkig is. Dat is voor mij allerbelangrijkste.”

Eigenaar Paul Schockemöhle reageert eveneens op de verkoopgeruchten: “We hebben inderdaad biedingen gehad en die heb ik met de familie Rath/Linsenhoff besproken, maar zij zijn absoluut niet van plan om het paard af te geven. De afgelopen week hebben we weer gezien dat paarden nou eenmaal geen machines zijn en dat maakt de sport juist zo interessant.

Klik hier voor het interview.

Reacties