Gal Nederlands kampioen

Gal Nederlands kampioen

0 29

Edward Gal en Glock’s Undercover (v. Ferro) schreven zojuist ook met overtuiging de overwinning in de Kür op naam tijdens het Nederlands kampioenschap Zware Tour. Daarmee werd de combinatie, zoals voorspeld, probleemloos kampioen. De jury waardeerde hun fijne proef met een score van 86.65%, waarmee de eindstand op 249.87 punten kwam te staan.

Danielle Heijkoop en Kingsley Siro (v. Gribaldi) volgden met 80.85% in de Kür. Een totaal van 232.40 punten bracht deze toptalenten, onlangs nog schitterend in Aken, naar het zilver. Hans Peter Minderhoud en Glock’s Romanov (v. Rohdiamant) eindigden dan wel op de derde plaats in de Kür (78.55%), maar konden de achterstand op Patrick van der Meer en Uzzo (v. Lancet) niet meer inhalen. Minderhoud finisht met een totaalscore van 224.86 punten op de vierde plaats. Van der Meer, vierde in de Kür met 78.25%, behaalt met 226.19 punten het brons.

Hoge ogen gooien op EK

Edward Gal won voor de vijfde keer de nationale titel en voor de twee keer op rij met zijn huidige topper Glock’s Undercover. Gal kreeg onderweg even te kampen met een bij Undercover spaarzaam geworden moment van controleverlies in de piaffe. Voor het overige imponeerde de Ferro-zoon met zijn ongekende techniek, afdruk en souplesse. Dit leverde veel hoogtepunten op, waaronder een strakke gesprongen serie eners, heerlijke appuyementen, een sterke rechterpirouette en een met veel afdruk gesprongen galopverruiming. De drafverruiming, met veel techniek in de benen, mocht nog meer vanuit het lichaam gereden en de verzamelde stap blijft een aandachtspunt. Maar met 86,65% is duidelijk dat Gal en Undercover ook individueel hoge ogen zullen gaan gooien tijdens het komende EK.

Heijkoop

Daniëlle Heijkoop wist in Hoofddorp van Grand Prix tot en met Kür te verrassen. Ze heeft met Siro in kort tijd nog progressie gemaakt wat vandaag beloond werd met haar eerste score boven de 80%. Op de muziek van Prince, gekozen omdat deze zo goed bij de Gribaldi-zoon past, piaffeerde en passageerde het duo dat het een lieve lust was. Ook de imponerende overgang van galop naar piaffe verliep weer vlekkeloos. In de eerste serie eners zat een hapering, de tweede was fenomenaal recht en foutloos gesprongen. Heijkoop wist na afloop dat het zilver binnen was en hing dolgelukkig om de hals van Siro.

Van der Meer & Minderhoud

De nummer drie van het NK kende een wat wisselende Kür. Patrick van der Meer en Uzzo hadden haperingen in de piaffe en kwamen niet fijn door de linkerpirouette. Uzzo, die tegenwoordig fijner in de aanleuning loopt, liet met zijn berijder een goede serie tweeërs zien en was sterk in de eners op de halve volte.

Minderhoud liet zien dat wel degelijk met hem rekening gehouden moet worden, waar het een plek voor het EK-team betreft. Glock’s Romanov zou nog mooier mogen doorpiafferen, maar met geweldige drafappuyementen en een fijne galopserie, met weliswaar een paar mindere wissels, werd de combinatie vandaag terecht derde in de Kür en uiteindelijk vierde in het NK.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Bron: Hoefslag

Reacties