Edward Gal en Glock’s Voice oppermachtig in kleine finale GP

Edward Gal en Glock’s Voice oppermachtig in kleine finale GP

Edward Gal - Glock's Voice NK Dressuur 2017 © DigiShots

De kleine finale van het NK Zware Tour was zojuist prooi voor Edward Gal en Glock’s Voice. Gisteren twijfelde Gal nog met welk paard hij de grote finale zou rijden en welk paard mee zou gaan naar de kleine finale. Uiteindelijk werd de beslissing gemaakt en zodoende mocht Glock’s Voice vanmiddag aantreden.

Jury unaniem

Gisteren zagen we nog wat hakkeltjes in de piaffes en het omspringen in de uitgestrekte galop wat uiteindelijk resulteerde in een score van 74,300%. De proef van vandaag was beter. Er waren nog wel wat kleine storinkjes en taktfouten te zien, maar in mindere mate dan gisteren. De jury was het unaniem eens: een eerste plaats voor deze combinatie met een score van 75,706%.

Met die score passeerde Gal Diederik van Silfhout, die tot dan aan de leiding ging met Rentino, wiens teugels hij overnam van Anna Zibrandtsen. Zij lieten een heel degelijke proef zien, zeker wanneer je nagaat dat de twee nog maar kort een combinatie vormen. Hun proef werd gewaardeerd met 72,392%.

Derde en vierde

De derde plaats is voor Madeleine Witte-Vrees, die met Cennin ook nog een serieuze kanshebber voor de overwinning in de kür op muziek is. De kleine finale reed ze met Wynton, die dit jaar nog maar weinig wedstrijdkilometers in de benen heeft, maar zowel gisteren als vandaag goede proeven liet zien. De jury waardeerde hun proef met een score van 70,745%.

Het leek er even op dat Lynne Maas en Zamora, die als op een na laatste combinatie van start mochten, Witte-Vrees en Wynton van hun derde plaats zouden gaan verdringen. Zij waren bezig aan een mooie stabiele proef met een keurige aanleuning, maar liepen tegen een flinke storing aan bij de wissels om de twee. Dit resulteerde in dikke onvoldoendes, wat hun score van boven de 70% direct twee punten naar beneden haalde. Ook een sublieme passage op de AC-lijn kon ze niet meer boven die 70% brengen, met 69,882% belandden ze op een vierde plaats.

Volledige uitslag

Foto: DigiShots

 

Reacties