DVB Foundation Award voor Chris Haazen

DVB Foundation Award voor Chris Haazen

0 112

Tijdens Indoor Brabant kreeg Chris Haazen gisteravond de DVB Foundation Award uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor personen of instanties die zich hebben ingezet om de para-dressuur naar een hoger plan te tillen. De award bestaat, naast een oorkonde, uit een bedrag van €1000,- te besteden aan het therapeutische doel van het paardrijden voor ruiters met een beperking.

De jurycommissie van de DVB Foundation Award bestond uit Hanneke Gerritsen (voorzitter), KNHS-sportdirecteur Maarten van der Heijden en oud-paralympisch kampioen Joop Stokkel.
Hanneke Gerritsen zei over Chris Haazen: “Met zijn altijd positieve houding en gedrevenheid is Chris Haazen een groot voorbeeld voor onze para-sport. Hij helpt werkelijk iedereen als het nodig is, leerling of geen leerling. Hij heeft een heel groot hart! Het hele team dat hij om zich heen verzamelt, is altijd positief. Een voorbeeld, ook in zijn benadering van de lagere grades, waar niet elke topsportcoach mee om kan gaan.’

De twee andere genomineerden waren Dorien van der Lee, trainster van Rixt van der Horst, en de Rabo Foundation die de para-sport ook op internationale evenementen op de kaart hielp zetten. Rixt van der Horst feliciteerde haar collega-amazone Nicole den Dulk als eerste met haar trainer. “Wij profiteren allemaal mee van de ervaring van Chris Haazen. Maar voor Dorien van der Lee ben ik zelfs vanuit Friesland naar Nistelrode in Brabant verhuisd. Zo belangrijk is zij voor mij”, aldus het Rabotalent 2015.

Bron: Hoefslag/Persbericht DVB Foundation

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Vergelijkbare artikelen

Reacties