Dujardin strooit met 10’en in Zweden *video*

Dujardin strooit met 10’en in Zweden *video*

Dujardin

Voor het derde jaar op rij is Charlotte Dujardin testamazone tijdens de Swedish Breeders Trophy finale bij de vierjarigen in Flyinge. Dit jaar strooide de amazone met tienen.

Overrijden à la Charlotte Dujardin

Tien paarden namen gisteren deel aan de finale. Hoewel de kwaliteit iets beknopt was in de eerste ronde, kon Dujardin het beste uit alle paarden halen bij het overrijden. Hierbij gaf ze continu commentaar over het gevoel dat ze kreeg in het zadel, plus- en minpunten van de paarden en hun talent.

Niet alleen tienen voor Springbank II VH

Springbank II VH was overduidelijk haar favoriet. ‘Het is net alsof je in een Rolls Royce aan het cruisen bent. Ik weet gewoon niet hoe ik dit geweldige gevoel moet beschrijven. I love love love him! Hij is de beste vierjarige die ik ooit gereden heb! Een 10 is niet genoeg, ik zou hem het liefst een 100 geven,’ vertelt Dujardin enthousiast terwijl ze rondrijdt op de vos. ‘Ik wil niet alleen dit paard een 10 geven, maar zijn ruiter Severo (Jurado Lopez, red.) en de fokkers verdienen dat!

De goedgekeurde Skovens Rafael-zoon ontving van Dujardin twee dikke tienen voor zijn aanleg en rittigkeit. Eerder ontving hij al 93 punten van de juryleden en samen was dit dus ruim voldoende voor de kampioenstitel.

Geen hengstengedrag

Op de tweede plek eindigde de in Zweden goedgekeurde Demand onder Yvonne Osterholm. Van de jury ontving hij 82 punten en door Dujardin werd de Ampère-zoon beloond met een 9,5 voor rittigkeit en een 10 voor aanleg. ‘Hij toont veel kwaliteit in de overgangen, is heel gelijk op twee teugels en vertoont totaal geen hengstengedrag. Ik ben erg onder de indruk van hem, zijn amazone verdient een groot applaus.’

Derde dankzij Dujardin

Derde werd Rétina, gereden door Jeanna Högberg. Deze merrie is eveneens een nazaat van Skovens Rafael en eindigde dankzij de punten van Dujardin op het podium. De Britse amazone gaf de combinatie namelijk gemiddeld 86,250. Voor het overrijden stond Rétina nog met 80 punten van de jury op een vierde plaats.

Magiskt!😍😍😍 Varmaste gratulationer till uppfödare, ägare och ryttaren!

Geplaatst door Lena Sellman op Zaterdag 6 oktober 2018

Bron: Hoefslag/Horse2Rider

Reacties