Dujardin niet zeker van finale

Dujardin niet zeker van finale

0 55

Charlotte Dujardin heeft zich af moeten melden voor Indoor Brabant vanwege een niet 100% fitte Valegro (foto, v. Negro). Met het oog op plaatsing voor de wereldbekerfinale in het Franse Lyon kan deze afmelding de Britse duur komen te staan. Dujardin won tot heden met overmacht de twee wereldbekers waaraan ze deelnam. De zeges in Londen en Amsterdam brachten haar op een puntentotaal van 40. Met enkel nog de wedstrijd in Den Bosch voor de boeg levert dit haar een tiende plek op in de tussenstand van de West-Europese League. Volgens het wereldbekerreglement plaatsen de beste negen combinaties uit deze League zich rechtstreeks voor de finale. Doordat er maximaal drie combinaties uit één land mogen starten, pakt dit voor Dujardin gunstig uit. Zij heeft Isabell Werth, Jessica von Bredow-Werndl en Fabienne Lütkemeier uit Duitsland voor zich staan, maar aangezien Helen Langehanenberg als titelverdediger automatisch is geplaatst, valt een van deze drie amazones weg.

Grootste dreiging vanuit Heijkoop

Het gevaar voor Dujardin lijkt nu echter uit Nederlandse hoek te komen. Niet zozeer van Patrick van der Meer. Hij staat weliswaar elfde met 27 punten, kan nieuwe punten scoren in Den Bosch, maar verliest ook nog punten aangezien hij al het maximale aantal van vier meetellende wedstrijden heeft gereden. De grootste dreiging komt van Danielle Heijkoop. Zij staat na twee deelnames in Odense en Londen met 25 punten op plek dertien. Mocht Heijkoop met Kingsley Siro (v. Gribaldi) tweede worden in Den Bosch, dan scoort zij zeventien punten en komt ze boven Dujardin uit. Een derde plaats, die vijftien punten oplevert, brengt Heijkoop op gelijke hoogte met Dujardin. De Britse is dan echter alsnog gekwalificeerd aangezien ze gemiddeld genomen beter scoorde dan de Nederlandse.
Een theoretische escape is nog een wildcard. Daar zijn er twee van te vergeven, waarvan er normaal gezien al eentje naar een ruiter van het organiserende land gaat.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties