Duitse World Dressage Masters verhuist naar Wiesbaden

Duitse World Dressage Masters verhuist naar Wiesbaden

0 80
Kristina Bröring-Sprehe, Desperados
Kristina Bröring-Sprehe en Desperados (foto: Remco Veurink)

Zeven jaar lang waren de World Dressage Masters vaste prik in München, op Pferd International. Maar ter gelegenheid van de 80e editie van het Wiesbaden PfingstTurnier vinden de WDM daar volgend jaar plaats, van 13 t/m 16 mei. Ook in 2017 en 2018 vormt Wiesbaden het decor voor de prestigieuze Duitse editie van de WDM.

Het Wiesbaden PfingstTurnier in het prachtige Schlosspark Biebrich trekt elk jaar een mooi deelnemersveld en grote aantallen publiek. Het is dan ook een evenement met een reputatie. De sfeervolle Kür op zaterdagavond is altijd uitverkocht. Bestuurslid en organisator Jochen Kettner kijkt uit naar de samenwerking met WDM: ‘We zijn er trots op dat WDM ons concours heeft uitgekozen als gastheer. Internationaal zullen we ons nu nog meer profileren.’ Kettner verwijst daarbij ook naar de samenwerking van WDM met Eurosport, waarop de dressuur live uitgezonden wordt.

Vorig jaar won Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH (foto) de WDM-wedstrijd in München. De eerstvolgende WDM-wedstrijd is die van Mechelen, van 26 t/m 30 december 2015. Daarnaast maken wedstrijden als Vidauban, Lier en Roosendaal deel uit van de WDM-serie.

Worlddressagemasters.com/Hoefslag

Foto: Remco Veurink 

Reacties