Duitse dressuuramazones naar Den Bosch voor laatste Wereldbekerpunten

Duitse dressuuramazones naar Den Bosch voor laatste Wereldbekerpunten

Isabell Werth en Emilio.

Isabell Werth, Fabienne Lütkemeier en Jessica von Bredow-Werndl, de drie Duitse dressuurvrouwen die deelname aan de Wereldbekerfinale bijna niet kan ontgaan, starten dit weekend op de laatste Wereldbekerwedstrijd in Den Bosch.

Werth voert de Wereldbeker-ranking aan met 80 punten, het hoogst haalbare. De beste vier resultaten tellen mee en Werth heeft vier keer gewonnen en daarvoor steeds twintig punten gekregen.

Beste negen naar finale

Fabienne Lütkemeier staat met drie anderen op de gedeelde derde plek in de ranglijst met 54 punten. Jessica von Bredow-Werndl heeft 1 punt minder en volgt op plaats 6. De negen besten van de West-Europese League mogen eind maart naar Omaha.

Werth staat met Emilio 107 op de startlijst van de Wereldbekerwedstrijd in Den Bosch. Lütkemeier neemt D’Agostino FRH mee naar Indoor Brabant en Von Bredow Werndl komt met Zaire-E aan de start.

Madeleine Witte-Vrees

Beste Nederlandse op de ranglijst is overigens Madeleine Witte-Vrees die met 51 punten op plaats 8 staat. Met Blom’s Wynton staat zij op de deelnemerslijst voor de laatste Wereldbekerwedstrijd.

De FEI Wereldbeker Grand Prix staat vrijdag vanaf 11.00 uur op het programma. In de Kür op Muziek start de eerste deelnemer op zaterdag om 14.30 uur in de Brabanthal.

Bekijk hier de tussenstand
Bekijk hier het programma van Indoor Brabant

Foto: Balve-optimum.de/Holger Schupp

Hoefslag abonnementen

Reacties