Dubbelslag voor Adelinde Cornelissen bij WK-selectie

Dubbelslag voor Adelinde Cornelissen bij WK-selectie

Adelinde Cornelissen - Henkie WK Selectie Jonge Dressuurpaarden 2017 © DigiShots

Won ze eerder vanochtend nog de WK-selectie voor zesjarigen met Governor-STR, nu staat Adelinde Cornelissen bovenaan bij de vijfjarigen met Henkie.

Henkie, die de eerste proef ook won, maakte het nog wel even spannend door de kriebels te krijgen bij het baan verkennen. Hij was duidelijk even onder de indruk van de ring en uitte dat door opzij te springen en achterwaarts te gaan. Adelinde kreeg wat extra tijd voor het verkennen van de baan en wist de hengst weer helemaal bij de les te krijgen.

Krachtig paard

De jury laat weten dat ze in Henkie een zeer krachtig paard zien, kracht die hij echter nog niet altijd in zijn voordeel kan gebruiken. Ze verwachten dat dit wel zou gaan komen en hij krijgt voor aanleg dan ook een 8,6 en score voor de tweede proef van 85,40%. Overall kwam de combinatie uit op 84,90%, ruim voldoende voor de overwinning.

Overijverig

Dinja van Liere en Haute Couture kwamen in de eerste proef heel dicht bij de score van Cornelissen en Henkie in de buurt. Zij scoorden toen 83,80%, tegenover de winnende 84,40%. De jury zag in de tweede proef een ijverige merrie, die soms zelfs naar het overijverige neigde, en kon hoge cijfers kwijt. Lichte storingen in de galop en de spanning die daaruit voortvloeide drukten echter de cijfers voor galop en submission. Dit was terug te zien in de score voor de tweede proef: 82% en een vierde plaats. In het klassement zakte de combinatie hierdoor ook naar een vierde plaats met een overall score van 82,90%.

Zowel Emmelie Scholtens en Hero (83,50%) als Ainhoa Prada Ortiz en Hannelinde GLN (83%) wisten Dinja van Liere en Haute Couture voorbij te steken in het klassement. De anderen die zich plaatsen voor het WK zijn Marije van Kersbergen met Tarpania’s Hollywood en Mara de Vries met Habibi DVB.

Volledige uitslag WK-selectie vijfjarigen

Foto: DigiShots

 

Reacties