DSP Belantis betovert publiek als Masters hengst van het Jaar *video*

DSP Belantis betovert publiek als Masters hengst van het Jaar *video*

0 3291
Een vijfjarige DSP Belantis op het WK in Verden onder de voormalig stalamazone van Isabell Werth, Beatrice Buchwald
Een vijfjarige DSP Belantis op het WK in Verden onder de voormalig stalamazone van Isabell Werth, Beatrice Buchwald

Twintig minuten lang kreeg DSP Belantis de volle aandacht op de German Masters in Stuttgart gisteravond. De schimmelhengst met wie Isabell Werth op weg is naar de Zware Tour werd geëerd als Masters Hengst 2017.

De Benneton Dream-zoon doet het in de sport heel goed, eerst onder Beatrice Buchwald in de jonge paardenrubrieken en nu sinds ruim een jaar onder Isabell Werth. Niet alleen in de ring etaleert de sjieke schimmel zijn talent.

Vijf gekeurde zonen

Gisteravond werden drie van zijn vijf goedgekeurde zonen gepresenteerd: eerst de 2,5-jarige Belamour, die vorige maand bij het Hannoveraner Stamboek gekeurd werd. De premiehengst valt op door zijn lossigheid, ruimte en tact in in draf. Daarna de vierjarige DSP My Hero en de prachtig ontspannen en op eigen benen lopende driejarige Basalt.

‘Genot om te rijden’

Natuurlijk ontbrak ook de hengst zelf niet. Onder Isabell Werth toonde hij zijn talent voor de hogere oefeningen. Werth zelf zegt over hem: ‘Belantis is ten eerste heel mooi, en heeft daarnaast ook heel veel aanleg. Hij neemt al veel gewicht op het achterbeen, dat gaat vanzelf. Hij is ontzettend expressief. Zijn passage is nog niet perfect, maar u ziet de kracht die hij ontwikkelt. En zijn piaffe is veelbelovend.’

Over zijn karakter: ‘Hij is sensibel, maar cool; van een aangespannen piaffe naar een volkomen ontspannen en ruime stap. Ook in galop blijft hij mooi van de hand. Ik kan uren doorgaan met hem, hij is een genot om te rijden.’

Fokkerstrots

Ook fokker Uwe Möller is heel blij met zijn fokproduct en de vorderingen die hij laat zien met zijn amazone. Rustig laat DSP Belantis zich tooien met de deken die bij de titel Masterhengst horen. We zijn benieuwd wat de toekomst brengt voor deze schimmel.

Bron: Stuttgart German Masters/Hoefslag

Foto: Timo Martis

Vergelijkbare artikelen

Reacties