Fantastische rentree voor Danielle Heikoop met Siro *update*

Fantastische rentree voor Danielle Heikoop met Siro *update*

0 830

Madeleine Witte dankzij tweede plaats in Olympisch kader

In de tweede Grand Prix groep die vanmiddag van start ging in Roosendaal is Danielle Heijkoop eerste geworden met de 17-jarige Siro (v. Gribaldi). De ruin heeft enige tijd met een blessure gekampt en kwam vandaag voor het eerst weer in de ring. De amazone heeft haar zinnen gezet op Olympische deelname. Hun rentree werd beloond met 73.980%. ‘He’s back! And how?! Met losrijden ging hij al echt goed. Net voor de proef werd het ons even spannend gemaakt door een stel motorrijders en een aanhangwagentje die nogal herrie maakten. Gelukkig had ik Siro in de proef weer onder controle, al reed ik wel wat behouden en hadden we wat spanning in de pirouettes. Toch gewonnen met net geen 74%. Zo enorm blij!, reageert Danielle terecht blij op haar Facebookpagina. 

Olympisch Kader
Met deze comeback heeft Bondscoach Johan Rockx er nog een bewezen combinatie bij met het oog op Rio. Naast de gevestigde orde Hans Peter Minderhoud, Edward Gal en Diederik van Silfhout zal er om de vierde plaats echt gestreden moeten gaan worden. Danielle Heijkoop heeft haar visitekaartje vanmiddag afgegeven. Maar ook Adelinde Cornelissen liet twee weken geleden in Compiegne zien haar Parzival (v. Jazz) nog in goede vorm te hebben. En dan hebben we nog ‘runner up’  van dit seizoen: Madeleine Witte. Zij reed met haar Cennin (v. Vivaldi) ook mee in Roosendaal. Ze stond  lange tijd bovenaan, maar moest deze positie uiteindelijke afstaan aan Heijkoop die als laatste in de ring kwam. Met de negenjarige vos noteerde Witte-Vrees 73.020%. Met deze score is ze opgenomen in het Olympisch Kader. ‘Dat wordt een spannende tijd de komende weken! Super trots op mijn topper Cennin’, aldus Madeleine.

Rosamunde
Madeleine bleef hiermee de Amerikaan Steffen Peters met Rosamunde (v. Rock Forever) voor. Peters noteerde voor zijn proef 72.220%. De Deense Mikala Mânter Gundersen werd vierde met My Lady (v. Michellino). De jury gaf hen 71.420%.

Klik hier voor de uitslag

Foto: Remco Veurink

Reacties