Dáárom een Fries

Dáárom een Fries

0 2481
fries dressuur

‘Friezen horen voor de kar’, wordt er nogal eens geroepen als er een Fries onder het zadel in de dressuurring verschijnt. Die opvatting is wel wat achterhaald. Zeker de moderne zwarte parels doen uitstekend mee, zelfs op Subtopniveau. Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een Fries als dressuurpaard. In ons nieuwe themanummer vind je er acht.

  1. Prachtige uitstraling

Een Fries paard heeft van nature een prachtige uitstraling. Je hebt altijd bekijks. Het is weer eens wat anders dan een ‘gewoon’ rijpaard tussen de witte hekjes.

  1. Fijn karakter

Over het algemeen hebben Friese paarden een rustiger karakter dan het gemiddelde warmbloedpaard. Ze zijn minder sensibel en schrikkerig en daardoor makkelijker door iedereen te rijden. Het hedendaagse Friese paard daarentegen heeft meer ‘go’, waardoor er veel meer in zit dan een recreatief rondje.

  1. Manier van bewegen

Een Fries paard heeft veel actie in de beweging. Eenvoudig is het niet altijd om dit in goede banen te leiden. Maar… als dat dan lukt, heb je veel eer van je werk en maakt het je nog enthousiaster om verder te trainen.

De complete versie van bovenstaande motivaties lezen, én nog vijf redenen om voor zo’n prachtige, stoere Fries te gaan? Het hele artikel staat nu in de Hoefslag Dressuur Special.

 

Tekst: Ellen Franke

Reacties