Drie kanshebbers op DVB Foundation Award

Drie kanshebbers op DVB Foundation Award

0 103

Op Indoor Brabant wordt dit jaar de DVB Foundation Award uitgereikt. De onderscheiding is bedoeld voor personen of instanties die zich hebben ingezet om de para dressuursport naar een hoger plan te tillen. De volgende mensen/instanties zijn genomineerd:

Chris Haazen
Deze instructeur traint meerdere para-ruiters en zet zich in om de para-sport naar een hoger plan te trekken. Met de para-scouting wist hij al meer pararuiters bij de groep te krijgen. Met zijn altijd positieve houding en gedrevenheid is hij een voorbeeld. Zijn training aan combinaties in de lagere grades is een voorbeeld van training waar niet elke toptrainer weg mee weet.

Dorien van der Lee
Deze trainster van Rixt van der Horst en vorige eigenares van het succespaard Uniek N.O.P. (v. Gribaldi) verdient het met haar niet aflatende inzet voor Van der Horst en de para-sport om in het zonnetje gezet te worden. De resultaten zijn bekend. Van der Horst wist de afgelopen jaren wereldkampioen en Europees kampioen te worden. Het eind aan de progressie is nog niet in zicht.

Rabo Foundation
Heeft de laatste jaren de para-sport daadwerkelijk naar een hoger niveau gebracht. Door de ondersteuning kon er een echte competitie worden opgezet, mochten para-ruiters op grote evenementen deelnemen en werd de para-sport op de kaart gezet. De integratie tussen de reguliere sport en para-sport is hiermee daadwerkelijk geholpen en ook praktisch tot stand gebracht.

De Jurycommissie van de DVB Foundation Award bestaat uit Hanneke Gerritsen (voorzitter), KNHS-sportdirecteur Maarten van der Heijden en oud-paralympisch kampioen Joop Stokkel.

De uitreiking van de DVB Foundation Award is in de Peelhal van de Brabanthallen op een feestelijke vrijdagavond die geheel in het teken staat van de veelzijdige para-sport. Het programma voor 11 maart is (onder voorbehoud) als volgt:

19.00 – 19.20 uur: Paramennen met winnares van de Paramentrophy Francisca den Elzen en wereldkampioen Bram Chardon
19.30 – 19.45 uur: Uitreiking DVB Foundation Award 2015
19.45 – 20.00 uur: Paradressuur met Demi Vermeulen (foto) en DVB Founder Coby van Baalen
20.00 – 20.15 uur: Paradressuur met wereldkampioen Sanne Voets en Emmelie Scholtens
20.15 – 21.30 uur: Paradressuur trophy, kür op muziek door Nederlands sterkste para-combinaties, met uitleg door bondscoach para-dressuur Joyce Heuitink

Bron: DVB Foundation

Reacties