Drie hengsten beëindigen verrichtingsonderzoek

Drie hengsten beëindigen verrichtingsonderzoek

dressuur algemeen

Het verrichtingsonderzoek voor de dressuurhengsten is inmiddels anderhalve week onderweg, met de eindpresentatie op vrijdag 30 oktober als eindpunt. Gisteren beoordeelde de hengstenkeuringscommissie de groep hengsten en besloot het onderzoek voor drie hengsten te beëindigen.

Formele beoordeling

De hengstenkeuringscommissie, bestaande uit voorzitter Bert Rutten, Johan Hamminga en Marian Dorresteijn, waren gisteren in Ermelo voor een formele beoordeling van de dressuurhengsten.

Drie hengsten naar huis

Zij besloot het onderzoek te beëindigen voor testnr. 31 (For Dance x Sir Donnerhall), testnr. 41 (Total US x Jazz) en testnr. 47 (Vitalis x Sir Donnerhall). Eerder werd in overleg met de eigenaren al besloten twee hengsten door te verwijzen naar het voorjaarsonderzoek van 2021. Hier gaat het om testnr. 24 (Dettori x Krack C) en testnr. 34 (Franklin x Easy Game).

Eindpresentatie

Volgende week woensdag worden de hengsten voor de laatste keer formeel beoordeeld voor hun eindpresentatie op vrijdag 30 oktober. Helaas is het testcentrum vanwege de coronamaatregelen gesloten voor publiek.

Bron: KWPN

Foto: Archief

Reacties