Dressuurteams derde in Hagen

Dressuurteams derde in Hagen

0 46
Archieffoto

In het Duitse Hagen worden onder de noemer Future Champions internationale spring- en dressuurwedstrijden voor de jeugd verreden. In de landenwedstrijd dressuur voor ponyruiters en voor junioren eindigden de Nederlandse teams op de derde plek.

Bondscoach Tineke Bartels is lovend over de organisatie. ‘Dit is groots opgezet en ik durf deze wedstrijd ‘Klein Aken’ te noemen. Het zijn wedstrijden van internationale allure en het is voor alle jonge ruiters fantastisch om in zo’n sfeer en ambiance ervaring op te doen. Alhoewel het niet echt past in de wedstrijdschema’s – vorige week hadden we de tweede selectiewedstrijden en komende week in Rotterdam de laatste – vond ik dat we hier toch naar toe moesten gaan. Ook al omdat ik twee A-kaderleden bij de pony’s, Mercedes Verwey en Lisanne Zoutendijk, hier ervaring kan laten opdoen bij de Junioren. Een goede ontwikkeling is dat ponyruiters nu al op hoog niveau bij de Junioren, en dus op paarden, meerijden. Terugkijkend op beide landenwedstrijden zeg ik dat alle zes de combinaties goed hebben gereden, maar het kan nog beter. Maar nogmaals, winnen stond nu niet voorop, wel ervaring opdoen op een wedstrijd als deze. Dat hebben ze in de toekomst alleen maar plezier van’, aldus Bartels.

Junioren

In de landenwedstrijd voor Junioren eindigde het Nederlandse trio op de derde plaats, achter winnaar Denemarken en Duitsland, dat als tweede eindigde. Voor Nederland kwamen Mercedes Verwey met Zarah, Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star en Rosalie Bos met Bolita aan de start. In deze wedstrijd was van de Nederlanders Rosalie Bos de beste met een score van 71.396%, terwijl Lisanne Zoutendijk op 66.667% bleef steken. Het resultaat van Mercedes Verwey van 63.829% was het schrap resultaat.

Ponyruiters

Ook in de landenwedstrijd voor ponyruiters eindigde het Nederlandse team op de derde plek. De zege ging naar Duitsland, met name dankzij de ijzersterke rit van Semmieke Rothenberger met Paso Double, die maar liefst werd beloond met een score van 74.444%. Denemarken eindigde als tweede. Het Nederlandse team bestond uit Daphne van Peperstraten met Don Camillo du Bois, Joelle Peters met Haasendonck’s Sultan en Lisanne Zoetendijk met Amaretto. Opvallend was dat Zoutendijk en Peters op precies hetzelfde percentage eindigden van 71.111%, terwijl Van Peperstraten voor het schrap resultaat zorgde door een score te behalen van exact 70%. Opvallend was ook dat in zowel het Duitse als Deense team het weg te strepen resultaat ruim onder de 70% grens viel.

Uitslagen Future Champions Hagen

Reacties