Drie dressuurhengsten verlaten voorjaarsonderzoek

Drie dressuurhengsten verlaten voorjaarsonderzoek

Cat.nr. 48/486 Jewel (Ferdinand x Santano), voorjaarsonderzoek
Cat.nr. 48/486 Jewel (Ferdinand x Santano)

Gisteren stond een voorjaarsonderzoek tussenbeoordeling van de Gelderse en dressuurhengsten op het programma. Drie dressuurhengsten hebben het Hippisch Centrum in Ermelo verlaten, maar mogen het tijdens het najaarsonderzoek opnieuw proberen.

Gelderse hengsten

Er komt steeds meer dressuurbloed in de Gelderse richting, zo zijn er nu ook weer twee nakomelingen van de dressuurhengsten Charmeur en Wynton afgeleverd en ingestroomd in het voorjaarsonderzoek. Voor hen was het gisteren de eerste officiële beoordeling. Het onderzoek van de driejarige Jupiler (Charmeur x Jetset-D) en de vierjarige Izaak (Wynton x Cabochon) verloopt tot nu toe naar tevredenheid en de hengsten laten zich goed rijden. Gisteren hebben de beide hengsten voor het oog van de commissie een sprongetje gemaakt.

Dressuurhengsten

De drie dressuurhengsten werden gisterenochtend door de hengstenkeuringscommissie doorverwezen naar het najaarsonderzoek. Het gaat hier om:

– Cat.nr. 41/331 (Bon Bravour x Flemmingh)
– Cat.nr. 48/486 (Ferdinand x Santano)
– Cat.nr. 50/543 (Ravel x Krack C)

Springhengst

In het nieuwsbericht van eergisteren naar aanleiding van de beoordeling van de springhengsten is vermeld dat het onderzoek van cat.nr. 10/108 (Diamant de Semilly x For Pleasure) is beëindigd. De eigenaar heeft echter te kennen gegeven dat zij de hengst op eigen kosten het onderzoek willen laten vervolgen.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties