Dressuurconcours Saumur van start

Dressuurconcours Saumur van start

0 16

algemeen_dressuur5

Saumur-  De Nederlandse Young Riders begonnen hun wedstrijd in het Franse Saumur direct al heel goed. Michelle van Lanen startte met Urchin (v.Jazz) zeer voortvarend en won de landenproef. Urchin, die ook bij Van Silfhout heeft gestaan is de nieuwe aanwinst van Van Lanen. Het kwartje lijkt inmiddels gevallen. Angela Krooswijk had pech. Ze viel bij de keuring en moest met een dikke knie haar proeven rijden. Behandelen kon niet vanwege het dopingreglement. Toch wist de amazone haar Revino (v.Rohdiamant) naar de tweede plaats te loodsen. Danielle van Mierlo hield met BMC Ucento (v.Metall) de aansluiting door vijfde te worden.

Opmerkelijk was dat het internationale jurycorps het totaal niet eens was. Zo ook bij de junioren waar de Spaanse Morgan Barbacon voor de landenproef junioren bij één jurylid 21ste stond, terwijl twee anderen haar als eerste zagen. De Belgische Mieke Mommen vervolgde met haar Rocky haar zegereeks van Stadl Paura en won opnieuw bij de junioren. Beste Nederlandse was Kimberly de Jongh met haar professor Inspekteur (v. Darwin) ze werden vijfde.

De landenwedstrijd bij de senioren ging naar Spanje, voor België en Engeland. Nederland vaardigde geen team af. De Spanjaard Manuel Munoz Diaz won met Fuego XII (v.Utrerano) de CDIO Grand Prix. (AvdH)

Reacties