Lusitano Dragao toegelaten bij Oldenburger stamboek

Lusitano Dragao toegelaten bij Oldenburger stamboek

0 480
schimmel dressuur

Het Duitse Oldenburgerstamboek heeft voor het eerst een Lusitanohengst toegelaten tot het stamboek. Het gaat om de internationale Grand Prix-hengst Dragao das Figueiras.

Dragao eerste Lusitano

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de hengstenshow in Vechta afgelopen weekend. Dragao mag voor het Oldeburgerstamboek slechts twintig merries per jaar dekken. Dat een Lusitano wordt toegelaten tot het stamboek, is een uitzonderlijke beslissing. Het stamboek heeft Dragao toegelaten omwille van ‘zijn karakter, krachtige rug en zijn capaciteit om te verzamelen.’

Eerder werden al een paar PRE’s toegelaten, maar de Unico-zoon is de eerste Lusitano.

Momenteel 26 nakomelingen

De tienjarige Dragao werd door de Spanjaard Jose Antonio Garcia Mena opgeleid tot op Lichte Tour-niveau. Dragao keerde in september 2015 terug naar Portugal, nadat het contract van Mena niet verlengd werd. Morgan Barbançon reed hem kort, maar zij trok al snel weg uit Portugal. De schimmel dook nadien op in de handelsstal van Andreas Helgstrand en werd een poosje uitgebracht door de Spanjaard Severo Jurado Lopez. Dragao werd verkocht aan Grand Ducal Dressage in Luxemburg en werd het nieuwe Grand Prix-paard van Sascha Schulz.

Op dit moment zijn slechts 26 nakomelingen van Dragao geregistreerd. Zijn eerste veulens zijn nu drie jaar oud.

Bron: Eurodressage

Foto: Remco Veurink

 

 

 

 

Reacties