Drachten: Marlies van Baalen verslaat Hans Peter Minderhoud

Drachten: Marlies van Baalen verslaat Hans Peter Minderhoud

0 547

De Grand Prix Kür van Indoor Drachten is vanmiddag een prooi geworden voor Marlies van Baalen. Samen met haar fraaie en imponerende donkerbruine ruin Ratzinger, een Rheinlander gefokte zoon van Ricardos, boekte de amazone een percentage van 76.55%. Daarmee bleven zij voor op Hans Peter Minderhoud en de gekeurde hengst Glock’s Romanov (v. Rohdiamant). Voor hen was er met 74.42% een tweede plaats. Nadine Husenbeth en Florida (v. Fidermark I) waren goed voor de derde plaats (73.02%), terwijl Thomas Wagner en Amoricello (v. Abanos) net exact 73% aansloten op de vierde plek. Theo Hanzon en Zoë (v. Negro) finishten op de vijfde plaats.

“Marlies reed een overtuigende Kür met veel allure en gedurfd gereden”, aldus juryvoorzitter Mariette Sanders-van Gansewinkel. Marlies van Baalen werd in de Grand Prix derde. Ook de Nederlandse jeugd zorgde voor overwinningen op het driesterren dressuurconcours in Drachten.

“Dit was gewoon een heel goed weekend”, reageert winnares Van Baalen tevreden. “Ik heb met Ratzinger en met Dion Johnson in de Lichte tour vier keer boven de 70 procent gereden. Donderdag reed ik in de Grand Prix al een A-kader score en vandaag in de Kür op Muziek is de hoogste score tot nu toe met Ratzinger. Dit is pas onze zesde wedstrijd op Grand Prix-niveau.” Over haar proef op muziek was Van Baalen ook te spreken. “Ik kon er lekker aan rijden. De overgangen liepen goed.” Ze prijst de kwaliteiten van de nu twaalfjarige ruin. “We hebben hem samen met Johan Hinneman, die de eerste jaren van zijn opleiding heeft gedaan. Ik rijd hem vanaf de lichte tour. Ratzinger heeft een fijn karakter en enorme bewegingen. We hebben de laatste tijd hard getraind om meer draagkracht in beweging te krijgen en dat gaat steeds beter.”

Namens de juryleden was voorzitter Mariette Sanders-van Gansewinkel enthousiast over de verrichting van Van Baalen en Ratzinger. “Marlies reed een overtuigende Kür met veel allure en gedurfd gereden. Het was een prachtige proef met een mooie opbouw. Ratzinger is een paard dat geweldig door zijn lijf beweegt. We hebben genoten.” De score van 76.550 procent is dan ook een hele mooie, die past bij een overtuigende winnaar.

Junioren

Nadat het duo eerder dit weekeinde al succesvol was in zowel de landen- als de individuele proef, finishten Febe van Zwambagt en FS Las Vegas vanochtend ook aan kop in de Kür op muziek voor Junioren in Drachten. Van Zwambagt en haar negenjarige Lord Loxley-ruin toonden een prima Kür, die door de jury met een gemiddelde van 75.12% werd beloond. Daarmee bleven zij ruimschoots voor op Numa Verberne (België) en Riverdance, met 72.50% goed voor de tweede plaats.

Anne Mette Lyager (Denemarken) en Brandtoftes Sjubell (v. Don Juan) eindigden met 72.12% op de derde plaats, voor Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Davino (v. Johnson, 71.95%). Clarissa Stickland (Frankrijk) en Don Bencedor van het Lisperhof (v. Don Frederico) maakten met 71.45% de top vijf compleet.

Young Riders

Ook Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Watteau bleken vanochtend onverslaanbaar. Het duo klopte voor de derde keer op rij de concurrentie. Deze keer werd een percentage van 75.33% op naam geschreven in de Kür voor Young Riders. Anna-Lisa Theile en Ducati K (v. Damon Hill) finishten met 73.41% op de tweede plaats, voor Charlotte Fry en de KWPN gefokte Z Flemmenco (v. Flemmingh).

Skylar Bos en Bellalena (v. Florencio) legden met 70.91% beslag op de vierde plaats, voor Marjan Hooge en de aansprekende Jazz-zoon Jiva (70.66%).

Klik hier voor uitslagen.

Quotes: KNHS

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties